İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinin ardından, İETT (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri) adlı belediye kuruluşu gündemdeki tartışmalara neden oldu. Günlük olarak yaşanan arızalar, kaza ve yangın olayları, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldi. Ayrıca, 2013 yılında hizmete sunulan MOBİETT uygulaması da yeni yönetim tarafından bakımsızlık ve güncelleme yapılmadığı için kullanılamaz hale getirildi.
Sabah gazetesinin haberine göre, İETT'de CHP'li yönetimle birlikte toplamda 214 otobüs hurdaya ayrıldı. 2019'da 66, 2020'de 51, 2021'de 60 ve 2022'de 37 olmak üzere toplam 214 otobüs, İstanbullulara hizmet vermekten çıkarılarak hurdaya çıkartıldı.
Otobüs bakım/onarım hizmetlerinin bütçe içindeki payının artmasına rağmen, 4 yılda İETT araçlarında yaklaşık 700 bin arıza gerçekleşti. Bu bakım ve onarım ihaleleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye verildi. Bu şirket, İETT'den yaklaşık 5 milyar TL'lik ihale aldı.
Ulaşımda yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine, CHP'li yönetim ulaşıma son 4 buçuk yılda yüzde 580 oranında zam yaptı. Tam bilet fiyatı, 2019'da 2 TL 60 kuruşken, seçim döneminde sembolik ücretlere indirme vaadine rağmen 17,70 TL'ye yükseltildi. İETT'nin yönetimsizlik nedeniyle 4,5 yılda 5 genel müdür değiştirdiği de belirtiliyor.
Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde verdiği 20 İETT ve ulaşım vaadini gerçekleştirmediği de belirtilen haberde, İETT'nin sorunlarının örtbas edilmeye çalışıldığı ifade ediliyor.