Dolar

34,4347

Euro

36,2908

Altın

2.837,80

Bist

9.389,62

İhlalli geçiş bildirim formu nedir? İhlalli geçiş bildirim formu nasıl doldurulur?

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda gişe sahalarında oluşan trafiğin önüne geçilmesi için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Vatandaşlar yeni uygulama ile HGS-OGS gişelerine konulan butona basarak 'ihlalli geçiş bildirim formu' alacak ve bekleme yapmadan yoluna devam edecek. İhlalli geçiş bildirim formunda yazan yönlendirmeler ile vatandaşlar geçiş ücretlerini 15 gün içinde ödeyebilecek. Vatandaşlar İhlalli geçiş bildirim formunun ne olduğunu ve nasıl ödeme yapılacağını araştırıyor. İşte İhlalli geçiş bildirim formu ile geçiş yapmanın detayları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 14:00:03

İhlalli geçiş bildirim formu nedir? İhlalli geçiş bildirim formu nasıl doldurulur?

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda gişe sahalarında oluşan trafiğin önüne geçilmesi için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Vatandaşlar yeni uygulama ile HGS-OGS gişelerine konulan butona basarak "ihlalli geçiş bildirim formu" alacak ve bekleme yapmadan yoluna devam edecek. İhlalli geçiş bildirim formunda yazan yönlendirmeler ile vatandaşlar geçiş ücretlerini 15 gün içinde ödeyebilecek. Vatandaşlar İhlalli geçiş bildirim formunun ne olduğunu ve nasıl ödeme yapılacağını araştırıyor. İşte İhlalli geçiş bildirim formu ile geçiş yapmanın detayları...

İhlalli geçiş bildirim formu nedir?

Araç dahiplerini ilgilendiren yeni bir uygulama hizmete geçti. İstanbul-İzmir Otoyolu'nda HGS ve OGS gişelerinde nakitle ve kredi kartı ile ödeme yapacakların beklemesinin önüne geçmek için yeni bir sistem hayata geçiriliyor. Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ tarafından yürürlüğe konulan uygulama kapsamında sürücüler, HGS-OGS gişelerine konulan butona basarak "ihlalli geçiş bildirim formu" alıyor. Hemen ardından bariyerin açılmasıyla yoluna devam eden sürücüler, bildirimde yazan yönlendirmelerle geçiş ücretini 15 gün içinde ödeyebiliyor. Geçişleri ile ilgili bilgiler e-Devlet, Karayolları Genel Müdürlüğü (www.kgm.gov.tr), Otoyol AŞ (otoyolas.com.tr) web siteleri ve Otoyol Mobil uygulama üzerinden plaka bilgileri girilerek takip edilebiliyor. Bağlantı yollarıyla 426 kilometre uzunluğundaki otoyolda gişelerin birçoğunda devreye alınan butonlu geçiş, yıl sonuna kadar tüm HGS-OGS çıkış gişelerinde uygulanacak.

Zaman tasarrufu sağlayacak

Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ Genel Müdür Yardımcısı Halil Omurtak HGS-OGS etiketine sahip sürücülerin mağduriyetini gidermek adına çözüm odaklı bir proje tasarladıklarını dile getirdi.

İşletme başlangıcından bu yana incelenen araç geçişlerinde ödeme tercihlerinin büyük oranda değiştiğini vurgulayan Omurtak, "İlk yıllarda nakit veya kredi kartıyla ücretini ödemek isteyen müşterilerimizin oranı yüzde 65 civarındaydı. Bu durum nakit gişeler dışında HGS ve OGS çıkış gişelerinde de nakit ve kredi kartı ödeme seçeneğinin varlığına yol açmıştı. Nakit ve kredi kartı ödeme seçeneğinin HGS ve OGS ödeme seçeneğine göre ciddi bir işlem süresi var. HGS-OGS etiketine sahip müşterilerimiz gişelerden 3 saniye içinde çıkış işlemlerini gerçekleştirirken, nakit ve kredi kartı müşterilerimizin çıkışı ortalama 45 saniye sürmekte" dedi.

Uygulamayla, sürücülerin yüzde 80'inin gişe sahalarında beklemeden geçişlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirme hakkına sahip olacağını belirten Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ Genel Müdür Yardımcısı Halil Omurtak, "Gişelerde bekleme olmayacağı için hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlanarak çevre kirlenmesine karşı da olumlu bir katkı sunulacak" diye konuştu.

Ihlalli geçiş nedir?

Köprü, otoban ya da tünellerden geçerken Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ya da Otomatik Geçiş Sistemi'ni (OGS) kullanmamız gerekir. ... HGS ya da OGS bakiyenizde yeterli tutar olmaması ya da kaçak geçiş durumunda geçiş ihlali yapılmış olur.

OGS Geçiş ihlali cezası nasıl ödenir?

Otoyol ve Köprü OGS Geçiş İhlal Cezalarını Kurumumuz web sayfasında (www.kgm.gov.tr) bulunan ihlalli geçiş sorgulama ve ödeme ekranından​ PTT'nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
 

Geçiş ihlali nereye ödenir?

İhlali Geçiş Ödemeleri İçin Ziraat Bankası ve Halkbank Şubelerine Başvurabilirsiniz. Değerli Yolcularımız, İhlalli geçiş yapan araç sahipleri, 6001 sayılı Kanun uyarınca, geçiş tarihini izleyen 15 (On beş) gün içinde geçiş ücretini cezasız ödemek için bankalara başvurabilirler.

Köprü geçiş ücreti nasıl ödenir?

Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
 
SON VİDEO HABER

Cübbeli Ahmet ile Mustafa İslamoğlu'nun birleştiği tek konu

Haber Ara