Dolar

34,2664

Euro

37,6348

Altın

2.917,66

Bist

9.109,34

İki bakanlıktan personel ve müfettiş yardımcısı alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığına 149 sözleşmeli personel alınacak. Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı da, sınavla 'ticaret müfettiş yardımcısı' alımı yapacak. Bu arada Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü de 23 sözleşmeli personel alacak

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-04-15 08:47:30

İki bakanlıktan personel ve müfettiş yardımcısı alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, taşra teşkilatı birimlerinde 149 sözleşmeli personel istihdam edecek.

Bakanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 2020 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 82 temizlik personeli, 64 şoför, 3 bahçıvan olmak üzere toplam 149 sözleşmeli personel alımı yapılacak.
Başvurular, 25 Nisan-9 Mayıs'ta "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet sitesinden gerçekleştirilecek.

Ticaret Bakanlığı "ticaret
müfettiş yardımcısı" alacak

Öte yandan Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, sınavla "ticaret müfettiş yardımcısı" alımı yapacak.
Başkanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. ve 9. dereceli "ticaret müfettiş yardımcısı" kadrosuna, İç Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 50 ve Gümrük Grup Başkanlığı için en fazla 50 alım yapılması amacıyla giriş sınavları gerçekleştirilecek.
Sınavlar için başvurular, 25 Nisan-13 Mayıs döneminde Kariyer Kapısı "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden yapılacak. İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan ve süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.
Sınavlar önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı şekilde Ankara'da yapılacak.
Giriş sınavının yazılı bölümü İç Ticaret Grup Başkanlığı için 25 ve 26 Haziran, Gümrük Grup Başkanlığı için 2 ve 3 Temmuz'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 ayrı oturumda Ankara Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirilecek.
Sınav yeri, tarihleri veya diğer hususlarda değişiklik olması halinde durum, Ticaret Bakanlığının internet adresinden (www.ticaret.gov.tr) ilan edilecek.
Giriş sınavını kazananların isimleri de bu siteden duyurulacak. Kazanan adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılacak.
Yazılı sınavda başarılı olanlardan en yüksek puan alandan başlanarak kadro sayısının 4 katı kadar aday, yeri ve tarihi daha sonra belirtilecek sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler de yazılı sınav sonucu tebligatında yer alacak. Adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden de görüntüleyebilecek.
Başkanlık, sınavlarda başarılı aday sayısı, ilan edilen kontenjandan az olduğu takdirde, duyuruda ilan edilenden daha az ticaret müfettiş yardımcısı alabilecek.
Sınavla ilgili her türlü bilgi Bakanlığın internet sayfasından ya da adres ve telefon numaraları aracılığıyla Bakanlıktan temin edilebilecek.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü de sözleşmeli personel alacak

Bu arada Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 2020 KPSS (B) grubu puan sıralamasını esas alarak, merkez ve taşra teşkilatında 23 sözleşmeli personel istihdam edecek. Genel Müdürlüğün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 4 büro personeli, 4 koruma ve güvenlik görevlisi, 14 destek personeli ve 1 gemi adamı olmak üzere 23 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Adayların başvurularını, "www.hssgm.gov.tr" internet adresinden temin edilecek başvuru formu ve istenilen belgelerle 15 gün içinde, şahsen, posta ve kargo gibi kanallarla Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Yazı İşleri ve Arşiv Yönetim Birimine yapması gerekiyor.

 

 

SON VİDEO HABER

Yasak saatinde alkol satmayan işletmeciye saldırı

Haber Ara