İslam Medeniyetleri Müzesi ücreti ne kadar, giriş ücretsiz mi? İslam Medeniyetleri Müzesi saat kaça kadar açık? İslam Medeniyetleri Müzesi kaçta kapanıyor? Ramazan ayında İstanbul'da büyük bir müze vatandaşların ziyaretine açılıyor. Büyük Çamlıca Camii İslam Medeniyetleri Müzesi 10 bin metre kare alanda kurgulandı. 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar İslam sanatının gelişimini yansıtan 800'e yakın eserin sergilendiği müze Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile 8 Nisan Cuma günü açılacak. Müzeye ilginin bir hayli fazla olması bekleniyor.
Müzecilik ve sergi alanında Türkiye son yıllarda önemli yollar kat etti. Yurt dışındaki kayıp serleri bularak ülkemize geri kazandırıldığına şahit olmuştuk. İstanbul'da bu kez dev bir İslam Medeniyetleri Müzesi vatandaşa kapılarını açıyor. 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar İslam sanatının gelişimini yansıtan 800'e yakın eserin sergilendiği müze, Türk Dokuma Sanatı, Hz. Peygamber'e Atfedilen Eserler, İslam Sanatında Mimari ve Dekoratif Ögeler, İlk Mabet Kabe, Şam Evrakı, Kur'an-ı Kerim ve Mahfazaları, İslam'da Bilim, Berat ve Fermanlar, Hüsn-i Hat, Tılsımlı Gömlekler, Osmanlı'da Giyim, Destimal Geleneği, Sanduka Puşideleri, İslam'da Fetih, Türk Çini Sanatı, İslami Sikkeler olmak üzere 15 tematik bölümden oluşuyor.
İslam Medeniyetleri Müzesi saat kaça kadar açık?
İslam Medeniyetleri Müzesi 8 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açıldı. Görenleri hayran bırakacak olan müze Ramazan ayı boyunca cuma ve cumartesi saat 11.00 ila gece 01.00'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Diğer günlerde ise saat 11.00 ila 23.30'a kadar İslam Medeniyetleri Müzesi açık olacak.
İslam Medeniyetleri Müzesi'nde eşsiz eserler yer alıyor
Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'nde yer alan ve 10 bin metrekare kapalı alanda kurgulanan İslam Medeniyetleri Müzesi, Milli Saraylara bağlı Topkapı Sarayı ve Saray Koleksiyonları Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Türbeler Müzesi ve Vakıflar Müzesi koleksiyonlarından seçilen eserlerle hazırlandı.
Müzede saat 17.00'ye kadar karşılama müzikleri, bu saatten sonra ise sultanların eserleri dinletisi başlıyor.
İslam Medeniyetleri Müzesi, 1200 yıllık geçmişin izlerini taşıyan ve pek çoğu daha önce teşhir edilmemiş eşsiz eserleri barındırıyor.
Ziyaretçiler müzeye geldiklerinde bu bölümlerde, Peygamber Hazreti Muhammed'in temsili ayak izi, Kabe kapısı perdesi, tılsımlı gömlekler, padişah kaftanları, Fatih Sultan Mehmet'in çocukluk defteri, Osmanlı dönemine ait paralar, dervişlerin tespihleri, padişah kılıçları ve daha birçok eseri görme imkanı bulacak.
Osmanlı Devleti'nin her sene hac mevsiminden önce Mekke ve Medine'ye gönderdiği Surre-i Hümayun Alayı'nın en gösterişli unsuru olan Mahmel-i Şerif ile Peygamber Hz. Muhammed'in fiziki ve ahlaki güzelliklerini anlatan Hilye-i Şerifler, koleksiyonun dikkati çeken eserleri arasında yer alıyor.
Bu iki eserin yanı sıra müzede Hücre-i Saadet perdesi, Başmak-ı Şerif, Sakal-ı Şerif, Hilye-i Şerif, Kabe örtüleri, Kur'an-ı Kerimler, Hacer'ül Esved ve Hırka-i Saadet mahfazaları, Kabe kilidi ve anahtarı, kaftanlar ve tılsımlı gömlekler, sikkeler ve çini sanatının nadide örnekleri de bulunuyor.