İsrail Başkonsolosluğu önünde Mavi Marmara protestosu
Mavi Marmara saldırısının 11'inci yıldönümünde İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan bir grup, saldırıyı protesto etti.

Oluşturma Tarihi: 2021-05-31 14:56:48

Güncelleme Tarihi: 2021-05-31 14:56:48

MAVİ Marmara saldırısının 11'inci yıldönümünde İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan bir grup, saldırıyı protesto etti.

 Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde 12.30'da bir araya gelen 'Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları' adlı oluşum üyesi bir grup, 31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından düzenlenen kanlı saldırıyı protesto etti. Konsolosluk önünde 'Mavi Marmara'yı unutma! Normalleşmeye Hayır! İsrail'e boykot, Filistin'e özgürlük' yazılı pankart açan grup üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup sözcüsü Kutlu Dane tarafından yapılan basın açıklamasında 'Bugün, 11 yıl önce Siyonist İsrail tarafından gerçekleştirilmiş bir katliamı telin etmek için buradayız. 31 Mayıs 2010 tarihinde, Filistin halkına yardım malzemesi götüren filonun bileşenlerinden Mavi Marmara gemisi, Siyonist İsrail'in askerleri tarafından Filistin'e doğru seyir halindeyken basıldı. İçindeki yardım görevlilerinden 10'u katledildi. 6 gemiden oluşan bu filo, Siyonist İsrail'in Gazze'deki Filistinliler üzerinde uyguladığı acımasız ve gayrimeşru ablukayı delerek, taşıdıkları 10 bin ton kadar yardım malzemesini ve iki trafoyu Filistinlilere ulaştırmaya çalışıyordu.

Mavi Marmara olay, Ortadoğu'nun Nazi rejimi İsrail'in 1948'den bu yana süren katliamlarından sadece birisidir. 1930'larda Siyonist terör örgütlerinin İngiliz emperyalizmi ile kol kola gerçekleştirdiği katliamlardan, 1948'de Deir Yasin başka olmak üzere Nekbe'nin birer parçası olan katliamlarına, 1982'de Lübnan'daki Sabra ve Şatilla katliamına, 2008 ve 2014 yıllarındaki Gazze bombardımanlarına ve tüm bu yıllar boyunca Filistin halkına yönelik sistematik saldırılarına kadar tüm gördüklerimiz, Filistinliler başta olmak üzere bölge halklarının karşısında bir terör devletinin dikildiğini gösteriyor.

 

Varlığı katletmekle, etnik temizlikle, ırkçılık ve ayrımcılıkla özdeşleşmiş olan bu oluşum yıkılmadıkça, bu katliamlara yenilerini ekleyeceğini anlamak için kahin olmaya gerek yok. Nitekim son olarak içinde bulunduğumuz mayıs ayında bu Siyonist oluşum Kudüs'teki etnik temizlik operasyonlarına sessiz kalmayan Filistinlilere tekrar saldırdı ve 250'den fazla Filistinli'yi katletti' denildi. İHH öncülüğündeki STK'lerden İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto

Öte yandan İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğündeki bazı sivil toplum kuruluşları (STK), İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutunun önünde Mavi Marmara saldırısını protesto etti.

İHH'nin da arasında olduğu bazı STK'ler, İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırısının 11'inci yılı dolayısıyla Çankaya'daki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde protesto gösterisi düzenledi.

Türkçe, Arapça, İngilizce ve İbranice "Filistin'de Siyonist Soykırıma Son" yazılı pankart asılı darağacını konut önüne koyan göstericiler adına İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan açıklama yaptı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına devam ettiğini belirten Sinan, dünyanın herhangi bir yerinde 40 çocuğun katledilmesine sessiz kalınamayacağını ancak konu Filistin olunca kimsenin sesini yükseltmediğini kaydetti.

Sinan, "Bizler bunun bir zulüm olduğunu buradan haykırıyoruz ve son nefesimize kadar bundan vazgeçmeyeceğiz. Bunu 4 dilde pankartımıza yazdık. En altına İbranice yazdık ki siyonistlerin gözleri kördür iyi görsünler diye. Başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulduğunda bu konut da bir soykırım müzesi olacak." ifadelerini kullandı.

Mavi Marmara saldırısı sırasında yaralananlar arasında bulunan Ali Ekber Yaradılmış ise 11 yıl önce kutsal bir amaçla şerefli bir yolculuğa çıktıklarını belirterek, "Milyonlarca Filistinli zulüm altında inim inim inlerken sessiz kalmazdık, bu yüzen oraya gitmemiz gerekiyordu ve gittik." diye konuştu.