Dolar

34,2269

Euro

37,3249

Altın

2.947,63

Bist

8.821,09

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri durduruldu

İstanbul Boğazı'ndaki yoğun sis, deniz trafiğini olumsuz etkiliyor. Gemi geçişlerinin geçici olarak durdurulması, ulaşımda aksaklıklar yaratıyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-16 11:10:11

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri durduruldu

İstanbul Boğazı, etkili olan yoğun sis nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaşanan durumu doğrulayarak, "İstanbul Boğazı gemi trafiği, kısıtlı görüş (sis) nedeniyle çift yönde ve geçici olarak askıya alındı" açıklamasını yaptı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve çevresinde yoğunlaşan sis, kartpostallık görüntüler sunarken, trafikte görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

SİS NEDENİYLE VAPUR SEFERLERİ DURDURULDU

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, ulaşımda aksamalara yol açtı. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle, şehir hatlarından yapılan açıklamalara göre birçok vapur seferi, "sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi" sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar ertelendi. İptal edilen hatlar arasında, Beykoz-Eminönü Boğaz Hattı, Üsküdar-Karaköy-Eminönü, Beykoz-Sarıyer ve Kadıköy-Kabataş gibi sıkça kullanılan güzergahlar bulunuyor. Ayrıca, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü ve İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur hattı gibi birçok kritik sefer de geçici olarak durduruldu.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ, TRAFİK YOĞUNLAŞTI

Kadıköy ve Pendik yönüne giden D-100 Soğanlık mevkiinde de etkili olan yoğun sis, sürücü ve yayalar için zorluklar doğurdu. Sis nedeniyle görüş mesafesinin azalması, trafik yoğunluğunu artırdı. Sürücüler, ilerlemekte zorluk çekerken, yoğun sis nedeniyle meydana gelen kazaların da artması bekleniyor.

SON VİDEO HABER

Prof. Ersoy'dan Malatya depremi uyarısı

Haber Ara