Dolar

34,2511

Euro

37,5187

Altın

2.896,00

Bist

8.964,10

İstanbul'da 24 Kasım öğretmenler gününde otobüsler ücretsiz mi? İETT otobüs, metro, metrobüs bedava mı?

İstanbul'da 24 Kasım öğretmenler gününde otobüsler ücretsiz mi? İETT otobüs, metro, metrobüs bedava mı? İstanbul'da MEB'e bağlı kurumlarda görevli yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren karar İBB tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre İstanbul'da öğretmenler günü nedeniyle İstanbulkart geçişli olan ulaşım sistemleri öğretmenler için ücretsiz olacak. Öğretmenler İETT otobüs, metro ve metrobüs seferlerini ücretsiz kullanacak. Ayrıca vapur seferleri de indirimli olacak.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-23 11:52:53

İstanbul'da 24 Kasım öğretmenler gününde otobüsler ücretsiz mi? İETT otobüs, metro, metrobüs bedava mı?

İstanbul'da 24 Kasım öğretmenler gününde otobüsler ücretsiz mi? İETT otobüs, metro, metrobüs bedava mı? soruları 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün gelmesine sayılı günler kala pek çoköğretmen tarafndan sorulmaya başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğretmenleri sevindirecek olan kararını açıkladı. İBB'den gelen açıklamaya göre İtanbul'da İETT otobüs, metro ve metrobüs seferleri öğretmenşer gününnde bedava olacak.

İstanbul'da 24 Kasım öğretmenler gününde otobüsler ücretsiz mi?

24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle İstanbul'da yerel yönetimler aracılığıyla çeşitli organizasyonlar düzenlenecek. Öğretmenleri kutsal görevlerinde onure etmek isteyen yerel yönetimler ayrıca kent içi ulaşımı da öğretmenler için ücretsiz yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı son duyuruda 24 Kasım'da öğretmenlere İETT otobüslerinin ücretsiz olacağını açıkladı.

İETT otobüs, metro, metrobüs bedava mı?

İstanbulkart ile geçiş yapılan ulaşım hizmetleri 24 Kasım'da öğertmenler için ücretsiz olacak. Açıklama İBB'den geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurusunda şunları belirtti: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü birbirinden farklı kampanyalarla kutluyor. Bu kapsamda; İstanbulkart Mobil'de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenler, tüm gün ücretsiz seyahat edebilecek. BELBİM A.Ş.'nin kampanyası ile öğretmenler 24 Kasım'da tüm gün ücretsiz seyahat edebilecek. İstanbulkart Mobil'de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenler, 24 Kasım tarihinde Marmaray, metro, metrobüs, otobüs ve şehir hatlarında QR kodla ödeme yaptıkları takdirde, geçiş ücretleri Dijital Öğretmen Kartlarına iade olacak. Öğretmenler gün içinde ne kadar geçiş yaparsa yapsın, ücretsiz geçişte herhangi bir limit söz konusu olmayacak.

İstanbul'da öğrencilere 24 Kasım'da otobüsler bedava mı?

24 kasım ücretsiz ulaşım kararı sadece öğretmenler için geçerlidir. Öğretmen indirimli kartı ile İETT sseferlerini kullananların kartlarından ücret düşmeyecek. Anacak öğrenciler ve diğer yolcular için normal ücret tarifesi geçerli olacak.

24 Kasım'da vapurlar ücretsiz mi, indirimli mi?

Öğretmenler Günü'nde otobüsler ücretsiz ancak Şehir Hatları'na bağlı vapur kafelerde öğretmenlere yüzde 15 indirim olacak.

Öğretmenler günü resmi tatil mi?

24 Kasım'da kutlanan öğretmenler günü resmi tatil değildir. 24 Kasım'da eğitim öğretim faaliyetleri devam eder, kamu kurum ve kuruluşları çalışır.

Öğretmenler Günü nedir?

ğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

Türkiye'de her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir.

Öğretmenler günü tarihleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterir.

Haber Ara