Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

İstanbul'da sağanak alarmı: Dikkatli olun!

İstanbul'da devam eden sağanak yağışlar için Meteoroloji ve AKOM'dan uyarılar geldi. Taşkın riski yüksek! Detaylar haberimizde!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-21 10:41:43

İstanbul'da sağanak alarmı: Dikkatli olun!

İstanbul'da etkisini sürdüren sağanak yağışlar, Meteoroloji ve AKOM tarafından yapılan peş peşe uyarılarla birlikte dikkat çekti. Trabzon'da meydana gelen selde kaybolan bir kişinin arama çalışmaları devam ediyor. Prof. Dr. Orhan Şen, Batı Karadeniz için "ciddi taşkınlar olabilir" uyarısında bulundu.

YEREL SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞLAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağını, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısının yanı sıra Batı ve Doğu Karadeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü yağış alacağını bildirdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İstanbul, Sakarya, Kocaeli gibi illerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de kuzey yönlerden 40-60 km/saat hızla esmesi tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak.

TAŞKIN UYARILARI

Prof. Dr. Şen, "Pazar ve pazartesi günleri aşağıdaki sistem güneye kayarsa Batı Karadeniz kıyı kesiminde ciddi taşkınlara neden olabilir" dedi. Trabzon'da sağanak sonrası hastaneyi su bastı ve acil durum ekipleri hastaları tahliye etti.

ACİL DURUM EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Araklı ilçesindeki Bayram Halil Devlet Hastanesi, su baskını nedeniyle boşaltıldı. UMKE ve AFAD ekipleri, 38 hasta ve 30 personeli tahliye etti. Öncelikle yoğun bakım hastaları sedye ile ambulanslara taşındı.

SON VİDEO HABER

Jandarma ve Emniyet için alınan yeni araçlar tanıtıldı

Haber Ara