Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Jeff Beck kimdir neden öldü?

Rock müzik tutkunlarının yakından tanıdığı isim Rock 78 yaşında ani geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Jeff Beck'in ölümü müzik dünyasında yasa neden oldu. Ülkemizden de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Jeff Beck'in neden öldüğü ise araştırılmaya başlandı. Peki Jeff Beck kimdir? Jeff Beck şarkıcı mı, hangi şarkıları var? Jeff Beck neden öldü, hasta mıydı?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-12 10:49:25

Jeff Beck kimdir neden öldü?

Müzik dünyasının efsane ismi hayatını kaybetti. Üzen haberin ardından Jeff Beck kimdir? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Rock tarihinin en önemli isimlerinden olan Jeff Beck yeteneği ile göz dolduruyordu. İlerlemiş yaşına rağmen müzik yapmaya devam eden Jeff Beck Rock dünyasının en yetenekl ve etkili gitaristlerinden biri olarak gösteriliyordu. 60'lı yıllara damga vuran Jeff Beck geçirdiği ani bir rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti. İşte Jeff Beck'in hayatı ve biyografisi...

Jeff Beck neden öldü?

İngiliz gitar fenomeni Jeff Beck ani gelişen bakteriyel menenjit nedeniyle tedavi altında tutuluyordu. Jeff Beck tüm müdahalelere rağmen 78 yaşında hayatınıkaybetti. The Yardbirds adlı grupla ünlenen Jeff Beck müzik dünyasının efsanaleri arasına adını yazdırmayı başarmıştı.

Jeff Beck kimdir

Jeff Beck 24 Haziran 1944 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. İngiliz şarkıcı Rock alanında müzik hayatına devam ederken adını efsaneler arasına yazdırmayı başardı. Rock alanında en yetenekli gitaistlerden biri olarak gösterilen Jeff Beck sekiz kez Grammy kazandı.

Rock and Roll Hall of Fame için de iki kez Grammy ödülüne aday gösterildi.

The Yardbirds'de bir diğer efsane gitarist Eric Clapton'ın yerini 1965 yılında alan Jeff Beck böylece adını geniş kiitlelere duyurmayı başardı.

Beck, sonraki yıllarda grubunun lideri olarak kariyerine yön vermişti.

Jeff Beck grupla yalnızca 'Over Under Sideways Down' adlı bir albüm yapmış olmasına rağmen, 'Heart Full of Soul', 'Evil Hearted You', 'Over Under Sideways Down' gibi grubun en büyük şarkılarının çoğu o da grupta çalarken kaydedildi.

Jeff Beck yenilikçi tarzıyla tanınan müzisyen, müzik tarihinin en iyi gitaristleri arasında yer alıyordu.

2005 yılında Sandra Cash ile evlenmiştir. 1969 yılından beri vejetaryendir.

Jeff Beck ani gelişen bakteriyel menenjit nedeniyle 78 yaşında hayatını kaybetti.

Rock müzik nedir?

Rock müzik, 1950'lerde ABD'de "rock and roll" olarak doğan, 1960'larda ve sonrasında farklı tarzlara ayrılarak özellikle İngiltere ve ABD'de gelişen bir müzik türüdür. Kökleri 1940'ların ve 1950'lerin rock and roll'una dayanır. Rock and roll ise blues, rhythm and blues ve country müzikten yoğun biçimde esinlenmiştir. Rock müzik; electric blues ve folk, caz, klasik müzik gibi diğer müzik kaynaklarından da esinlenir.

Müzikal açıdan rock, elektro gitar merkezlidir ve genellikle elektro bas gitar ve davulun da dahil olduğu rock grupları tarafından icra edilir. Tipik rock şarkıları dört dörtlük ölçüde olsa da tür, giderek çeşitlenen bir hale gelmiştir. Pop müzikte olduğu gibi şarkı sözleri sıklıkla romantik bir aşkı konu alır, ancak sosyal ve politik konuların vurgulandığı çeşitli temalara da sıkça rastlanır. Rock müzisyenlerinin çoğunluğunu beyaz erkeklerin oluşturması, rock müzikte değinilen konuların şekillenmesinde temel faktörlerden biri olarak görülmektedir. Rock, pop müziğe kıyasla müzisyenliğe, canlı performanslara ve özgünlüğe daha fazla önem verir.

SON VİDEO HABER

Kapadokya'da balon sepeti otomobille çarpıştı

Haber Ara