Dolar

34,2645

Euro

37,4214

Altın

2.929,75

Bist

8.730,73

Kar Yağışı Anadolu'ya geliyor! Sıcaklıklar 10 derece düşecek

Kış geldi, sıcaklıklar düşüyor! İstanbul ve Marmara'da kuvvetli sağanak bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, 'Anadolu'ya kar yağışı geliyor, sıcaklık 10 derece birden düşecek,' diyerek vatandaşları uyardı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-14 15:13:27

Kar Yağışı Anadolu'ya geliyor! Sıcaklıklar 10 derece düşecek

Sonbahar sıcaklıklarının ardından soğuk hava dalgası ülkemizi etkisi altına alacak. İstanbul'da kuvvetli sağanak beklenirken, Anadolu'nun yüksek kesimlerine kar yağışı düşeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki hafta sonu sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini belirtti.

MARMARA'DA SAĞANAK TEHLİKESİ

Mevsim normallerinde devam eden sıcak havaların yerini yağışlı ve soğuk bir havaya bırakması bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada İstanbul için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Şen, "Bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da kuvvetli yağmur var. Su baskınları yapabilir. Önce Avrupa yakasında başlar, ardından Anadolu yakasını da içine alır. Dikkat edilmeli," ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile Kütahya, Ankara'nın kuzey kesimleri, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Düzce, Bartın ve Zonguldak illerinde ise yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

SICAKLIKLAR 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarında ciddi düşüşler yaşanacak. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Özellikle Anadolu'nun dağlık kesimlerine kar yağışı bekleniyor. Prof. Dr. Şen, "Perşembe gününden itibaren kışa dönük sonbahar havası geliyor. Sobalarınızı hazırlayın, kışlıklarınızı çıkarın. Önümüzdeki hafta sonu Anadolu'da kar yağışı görülecek," dedi.

DOĞU ANADOLU'DA RÜZGAR VE YAĞIŞ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde de havalar parçalı bulutlu olacak. Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak yağışlar beklenirken, rüzgarın güneydoğuda kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Erzurum ve Kars'ta sıcaklıklar 20°C civarında seyredecek.

ANADOLU'YA KAR YAĞIŞI GELİYOR

Kış mevsimi yaklaşırken, Anadolu'nun dağlık kesimlerinde kar yağışı kendini göstermeye başlayacak. Meteoroloji uzmanları, hava sıcaklıklarının yer yer 10 derece birden düşeceğini belirtti. İstanbul'da sıcaklık 23°C'ye kadar gerileyecek.

EGE VE AKDENİZ'DE PUS VE SİS BEKLENİYOR

Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle sabah ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor. Bu bölgelerde yağış beklenmezken, Denizli ve İzmir gibi illerde sıcaklık 30°C civarında olacak.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, KIŞ KAPIDA

Sonbaharın ortasına gelirken, hava koşulları giderek daha sert hale geliyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışların artması bekleniyor. Uzmanlar, sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca düşmeye devam edeceğini ve yer yer kar yağışlarının görüleceğini bildirdi.

Haber Ara