Dolar

34,0876

Euro

37,9409

Altın

2.817,40

Bist

9.758,14

Kara kış diye tabir edilen La Nina hava olayı geliyor

La Nina hava olayı nedeniyle önümüzdeki kışın çetin geçeceği uyarısı yapıldı. Kar yağışı ve kuvvetli yağışlar ile ilgili detaylar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Önümüzdeki aylarda hava koşullarında önemli değişiklikler bekleniyor.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-12 09:17:20

Kara kış diye tabir edilen La Nina hava olayı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, La Nina hava olayının etkisiyle kış aylarının sert geçeceğini duyurdu. Kar yağışı ve aşırı hava koşulları hakkında son dakika uyarıları yapıldı. Ekim 2024 ile Şubat 2025 arasında La Nina'nın etkili olma olasılığı yüzde 60 olarak ifade edildi. Bu süreçte, kış şartlarının oldukça çetin olacağı öngörülüyor. İşte hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son detaylar…

LA NINA HAVA OLAYI NEDİR?

La Nina, Pasifik Okyanusu'nun ekvatoral bölgesindeki su yüzey sıcaklıklarının düşmesine neden olan iklimsel bir olaydır. Bu değişim, rüzgar, basınç ve yağışlarda ciddi etkiler yaratabilir.

SAĞANAK YAĞIŞ VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekliyor. Rüzgarın, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli esmesi öngörülüyor.

AFYON VE KIRKLARELİ'NE SEL TEHLİKESİ

Afyon ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağışların sel riski oluşturabileceği uyarısı yapıldı. Su taşkınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

İZMİR VE ANTALYA'DA YEREL YAĞIŞLAR

İzmir ve Antalya'nın çeşitli ilçelerinde kuvvetli yağışlar etkili oluyor. Ayrıca Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde lodos etkisi yoğun şekilde hissedilmekte.

KÜRESEL SICAKLIKTA DEĞİŞİKLİKLER

WMO Genel Sekreteri Celeste Saulo, La Nina'nın küresel sıcaklıkların uzun vadeli trendini değiştirmeyeceğini ancak kısa vadeli iklim değişikliklerine neden olacağını belirtti. Son 9 yıl, La Nina'nın soğutucu etkilerine rağmen sıcaklık rekorları kırıldı.

Haber Ara