Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Jeremy Rifkin kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçtiğimiz gün 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı vizyon belgesinin tanıtımını geçekleştirdi. Toplantıda Jeremy Rifkin de bir sunum yaptı. Jeremy Rifkin adının 6'lı masada çatlağa neden olduğu iddiaları gündeme gelirken partililer ve vatandaşlar da Jeremy Rifkin kimdir? sorusuna yanıt aramaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olduğu belirtilen Jeremy Rifkin'in bir dönemler Angela Merkel'e de danışmanlık yaptığı öğrenildi. İşte Jeremy Rifkin'in hayatı ve biyografisi...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-05 09:59:31

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Jeremy Rifkin kimdir?

Jeremy Rifkin'in kim olduğu son zamanlarda CHP'li partililer tarafından internette araştırıluıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına artık kesin gözüyle bakılırken geçtiğimiz gün yapılan “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında Jeremy Rifkin de bir sunum yaptı. Ekonomi alanında çalışmaarıyla bilinen dünyaca ünlü ekonomi profesörü Jeremy Rifkin'in Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak getirildiği belirtildi. İşte Jeremy Rifkin hakkında detaylar...

Jeremy Rifkin kimdir?

Jeremy Rifkin dünyaca ünlü ekonomi profesörüdür.

CHP'nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” adlı vizyon belgesinin tanıtım toplantısında da bir sunum yapan Jeremy Rifkin'in Almanya şansölyesi Merkel'in de danışmanı olarak görev yaptığı öğrenildi. Ancak Merkel'in yakın danışma grubunda olmadığı belirtilen Jeremy Rifkin ekonomi alanında öne sürdüğü fikirlerle tanınıyor.

ABD'li olan Jeremy Rifkin 26 Ocak 1945 yılında dünyaya geldi.

Pensilvanya Üniversitesi ve Tufts Üniversitesi mezunudur.

Ekonomi alanınad çalışmaları ile bilinen Jeremy Rifkin aaynı zamanda uluslararası sempozyumlara da konuşmacı olarak katılıyor.

Şu ana kadar 20 kitavı yayımlanan Jeremy Rifkin yazılarına devam ediyor. Ekonominin sosyal yansımaları alanında çalışmaları bulunan Jeremy Rifkin ekonominin iş gücü, toplum ve çevre üzerindeki etkisi hakkında önemli çalışmaları var.

Küresel ekonomik kriz, enerji güvenliği ve iklim değişikliğinin zorluğunu ele alan uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planı olan "Üçüncü Sanayi Devrimi"nin baş mimarıdır.

Üçüncü Sanayi Devrimi, 2007'de Avrupa Parlamentosu tarafından resmen desteklendi.

Jeremy Rifkin lisans eğitimini ekonomi alanında tamamladı. Pennsylvania Üniversitesi'nde 1967 yılında mezun oldu. Pennsylvania Üniversitesi Genel Mezunlar Derneği'nin 1967 Liyakat Ödülü Jeremy Rifkin'e verildi.

Jeremy Rifkin siyasi isimlerin de ekonomi alanında danışmanlığını yapmıştır. ABD, Avrupa ve Çin'de tanınan bir isim olan Jeremy Rifkin son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanı oldu.

Jeremy Rifkin adı 6'lı masada ise çatlağa neden olduğu iddia edildi. İddialara göre İYİ Parti ve Gelecek Partisi Jeremy Rifkin'in danışmanlığı yanlış bir izlenim oluşturacağı için karşı çıkıyor.

Jeremy Rifkin nerelidir?

Jeremy Rifkin ABD'de dünyaya gelmiştir. Teksas'a göç eden Rus Yahudilerinin kızı olan Vivette Ravel Rifkin ve plastik torba üreticisi Milton Rifkin'in çocuğudur. Jeremy Rifkin Denver, Colorado'da dünyaya gelmiştir.

Haber Ara