28 Şubat davasında hapis cezasına çarptırılan 85 yaşındaki Hakkı Kılınç hakkında tahliye kararı verildi. Hakkı Kılınç'ın bir süredir sağlık problemi yaşadığı söyleniyordu.
Korgeneral Hakkı Kılınç kimdir?
Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç 28 Şubat davasında hapis cezasına çarptırılmıştı. Ttuklanarak cezaevine giren Hakkı Kılınç bir süredir sağlık problemleri yaşıyordu.
85 yaşındaki emekli Korgeneral Hakkı Kılınç hakkında tahliye kararı verildi.
Hakkı Kılınç daha önce ailesiyle yaptığı açık görüşte 3 kere bayılarak hastaneye kaldırılmıştı. Emekli korgeneral Hakkı Kılınç'ın, vertigo, görme, kalp hastalıkları gibi rahatsızlıkları bulunuyor.
Kılınç'ın oğlu Koray Kılınç Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada "Halen olayın etkisindeyiz. Babamın baygınlık durumu yeni değil. Bu konuda CİMER'e ben gerekli bilgiyi paylaşmıştım. İnsanların haksız, hukuksuz yere bu duruma düşürülmeleri kabul edilebilir değil. Kısıtlı imkanlarımızla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Üzgünüz, endişeliyiz. Durumun ciddiyetinin anlaşılması için daha ne olması gerek, bilmiyoruz.” demişti.
Barış Terkoğlu, sosyal medya hesabından Koray Kılınç'ın tahliye edildiğini açıkladı. Paylaşımda "28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi'nde bulunan 83 yaşındaki Hakkı Kılınç hakkında tahliye kararı verildi. Geçen haftalarda birkaç kez hastaneye kaldırılan emekli Korgeneral Kılınç'ın birçok sağlık sorunu bulunuyordu" denildi.
28 Şubat davasında tutuklanmıştı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generaller Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı vermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının aldığı yakalama kararı sonrasında Manavgat'ta ikamet ettiği öğrenilen Hakkı Kılınç, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından Manavgat Adliyesine sevk edilen Kılınç, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
28 Şubat süreci hakkında
28 Şubat süreci, Necmettin Erbakan'ın başbakan, Tansu Çiller'in dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısı olduğu 28 Şubat 1997'de yapılan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlana süreçtir.
Süreç, Erbakan'ın istifasına ve REFAHYOL Hükûmetinin dağılmasına yol açmıştır.
Türk siyasi tarihine geçen kararların uygulandığı dönemde Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda değişimler yaşanmıştır.
Yaşananlar postmodern darbe olarak da adlandırılmıştır.
Verilen kararların ve yaptırımların uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için Çevik Bir öncülüğünde Batı Çalışma Grubu kurulmuştur.
28 Şubat sürecinde aktif rol alan bazı kişiler (Çetin Doğan, Kemal Gürüz vs.) daha sonra Balyoz, Ergenekon gibi davalarda yargılanmıştır. 28 Şubat davası ise 2012 yılında başlamıştır.