KPSS'de emanetçiler açık mı? KPSS sınavında eşya emanet edilir mi? KPSS'de telefon emanet edilir mi? 1 Ağustos Pazar günü yapılacak olan KPSS sınavına katılacak olan adaylar yanlarında getirecekleri eşyaları ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Zorunlu olarak yanlarına anahtar, telefon, ulaşım kartı getiren adaylar bunları emanetçilere bırakıp bırakamayacaklarını araştırıyor. Peki KPSS sınavında emanetçilere eşya emanet edilir mi? Emanetçiler KPSS sınavında açık olacak mı? Telefon, çanta, anahtar emanetçilere emanet edilir mi?
Yüz binlerce kişi devlet memuru olabilmek için KPSS sınavında ter dökecek. 2021 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavları 1 Ağustos saat 10.15'te KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı da öğleden sonra saat 14.45'de başlayacak. KPSS'ye girecek olan adaylar KPSS sınavında okullarda emanetçilerin açık olup olmadığını, emanetçilere eşya emanet edilip edilmeyeceğini araştırıyor. Yanlarında zorunlu olarak cüzdan, çanta, anahtar, telefon getiren adaylar emanetçiler açık mı sorusuna yanıt arıyor.
KPSS'de emanetçiler açık mı?
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmaz. Bu nedenle adaylar, kılavuzda belirtilen yasaklı maddeleri sınav binalarına getirmemelidir.
KPSS emanetçiler emenet alır mı?
Okul binaları dışında emanetçiler olabilir. Ancak buraların güvenirliliği de insanların kafasında soru işaretleri oluşturuyor.
KPSS sınavına hangi belgeler getirilmeli?
Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:
a) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
b) Geçerli kimlik belgesi: Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır.)
KPSS sınavı nedir?
Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Yönetmeliğin amacı Madde-1'de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.