Dolar

34,1811

Euro

37,8389

Altın

2.907,15

Bist

9.070,24

Küçükçekmece’de İstihdam Fuarı büyük ilgi gördü!

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği İstihdam Fuarı, 100 firmanın katılımıyla iş arayanlara büyük fırsatlar sundu! 17 sektörden firmalar ve iş arayanlar aynı çatı altında buluştu!

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-03 10:31:02

Küçükçekmece’de İstihdam Fuarı büyük ilgi gördü!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen İstihdam Fuarı, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirdi. 17 sektörden 100 firmanın katıldığı fuarda, katılımcılar iş başvurusu yapma ve kariyer fırsatlarını keşfetme imkânı buldu.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE BÜYÜK İSTİHDAM FUARI!

Küçükçekmece Belediyesi, işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla düzenlediği İstihdam Fuarı ile iş arayanlar ve işverenleri bir araya getirdi. Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Alanı'nda gerçekleştirilen fuara, tekstilden turizme, lojistikten güvenlik sektörüne kadar 17 farklı sektörden 100 firma katıldı. Fuarda ayrıca, mülakat teknikleri ve özgeçmiş hazırlama konusunda eğitimler de verildi.

100 FİRMADAN BÜYÜK KATILIM!

İş arayanların doğrudan firmalarla iletişime geçme imkânı bulduğu fuarda, kamu, sağlık, gıda, market, perakende, tekstil, turizm, otelcilik, lojistik, güvenlik, temizlik, metal, plastik, kimya, otomotiv, matbaa ve ayakkabı gibi sektörlerde faaliyet gösteren 100 firma yer aldı. Ayrıca, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sözer Türcan tarafından mülakat teknikleri ve özgeçmiş hazırlama konusunda eğitimler verildi.

ÇEBİ: KENTİMİZDE İŞSİZLİĞİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Fuara katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, yaptığı açıklamada, "İşsizlik sorununa bir nebze çözüm olmak için bu fuarı düzenliyoruz. Kentimizdeki vatandaşlarımızın daha iyi bir kariyer inşa etmesi için çalışıyoruz. Eşit şartlar sunan bir anlayışla, dezavantajlı grupları da istihdama dâhil etmeyi hedefliyoruz. Bu fuar, sosyal adaleti sağlamak ve iş dünyası ile kamu arasındaki işbirliğine katkı sağlamak adına önemli bir adım" dedi.

ALTIN: FUARLAR FİRMALARA ULAŞMAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi Birim Sorumlusu Ali Sedat Altın, iş arayanların fuarlara katılmasının önemine değindi: "Bu fuarlar, iş arayanların normalde ulaşamayacakları firmalarla rahatça iletişim kurmalarını sağlıyor. En fazla personel aranan sektörler arasında güvenlik, sağlık ve hizmet sektörü yer alıyor. Beş yılda 200 binden fazla kişiyi istihdam ettik."

YILDIZ: FUARDA KALİTELİ FİRMALAR VAR

Fuar katılımcılarından Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Damla Yıldız, iş arama deneyimini şöyle özetledi: "Üç hafta önce işimden ayrıldım ve aktif olarak iş arıyorum. Burada tekstilden havacılık sektörüne kadar birçok kaliteli firma var. Birkaç firmaya başvuru yaptım. Bu imkânı sağladığı için Başkanımıza teşekkür ederim."

DOĞAN: KAPI KAPI DOLAŞMAMA GEREK KALMADI

İşletme Bölümü mezunu Muhammet Doğan, fuarın iş arama sürecini nasıl kolaylaştırdığını anlattı: "Üç aydır iş arıyorum. Böyle bir fuar düzenlenmesi beni çok memnun etti. Kapı kapı dolaşmak yerine, doğrudan fuarda kariyer hedeflerime uygun firmalara başvurdum. Kısa zamanda hedeflerime ulaşmayı umuyorum."

SON VİDEO HABER

CHP'li üç isme ağır eleştiriler

Haber Ara