Küffar nedir? Küffar demek? Küffar kelimesinin anlamı nedir?
Son zamanlarda tarihi televizyon dizilerinde sıkça duyduğumuz Küffar kelimesinin anlamı pek çok kişi tarafından internette araştırılıyor. Son olarak DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Millet İttifakı'na yönelik 'küffar' ifadesini kullanmasıyla kelime bir kez daha tartışılmaya başlandı. Peki Küffar nedir? Küffar demek? Küffar kelimesinin anlamı nedir?

Oluşturma Tarihi: 2023-04-18 13:43:43

Güncelleme Tarihi: 2023-04-18 13:43:43

Küffar nedir? Küffar demek? Küffar kelimesinin anlamı nedir? Türk ve Osmanlı tarihlerini anlatan dizilerde zaman zaman "Küffar" kelimlesinin kullanıldığı görülüyor. Siyaset gündemine de damga vuran Küffar kelimesi son günlerde oldukça tartışılıyor. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Millet İttifakı'na yönelik 'küffar' ifadesini kullanmıştı be bu ifadeye diğer parti liderlerinden sert tepki geldi. Aksakal açıklamasında "Bu seçim geçmiş dönemlerdeki gibi bir sağ-sol seçimi değil, vatan millet seçimidir. İnşallah 14 Mayıs'ta vatanımızı küffara teslim etmeyeceğiz" demişti.

Küffar nedir?

Küffar kelimesin temel anlamı "kafir" demektir. İslam dinine göre kafir küfür işleyerek dinden çıktığı düşünülen veya hiç Müslüman olmamış kişiye denir.

Küffar demek TDK?

TDK anlamına baktığımızda Küffar kelimesi Müslüman olmayanlar olarak kullanılıyor. Arap dilini kullanan ülkelerde de Müslüman olmayanlar için Küffar kullanılıyor.

Küffar kelimesinin anlamı nedir?

Kelime, gizlemek, saklamak anlamlarına gelir. Sözlük anlamıyla, tohumları toprağın altına gizlemesi sebebiyle çiftçi için de kullanılmıştır. Müslüman olmayanlara bu isim "İslam inancının getirdiği gerçekleri gizledikleri veya inkâr ettikleri″ düşünülerek verilmiştir.

Arapça: kāfir

Çoğulu: kuffār

Kadın için: kâfire

Kadın çoğulu: kevâfir

Kafir kimlere nedir?

İslam inancına göre kâfir, küfür işleyendir, küfür ise geleneksel Sünnilikte İslam amentüsünü oluşturan, imanın altı şartını kabul etmemek, inanmamak veya küçük veya değersiz görmek gibi eylemlere verilen addır. Mümin ve kâfir tanımları mezheplere göre farklılıklar gösterir. Eş'ari ve Matûrîdî mezheplerinde iman özde kalbin tasdiki olarak kabul edilir. Buradan hareketle bu mezhepler, kalben tasdik edilmesi gerekilen itikadî şartları tasdik etmeyen, yani bunları bütünüyle veya kısmen reddeden kişiyi kâfir olarak tarif etmişlerdir.