Dolar

34,2581

Euro

37,6013

Altın

2.914,20

Bist

8.940,27

Lisa Loring kimdir? Wednesday öldü mü?

Netflix'te yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Wednesday dizisinin ana karakteri Wednesday Addams'ı ilk defa 1964 canlandıran Lisa Loring hayatını kaybetti.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 14:04:04

Lisa Loring kimdir? Wednesday öldü mü?

Son zamanların en popüler karakterlerinden olan Wednesday'i bundan yıllar önce ilk defa canlandıran oyuncu Lisa Loring'den kötü haber geldi. ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix tarafından günümüze uyarlanarak yeniden yayına alınan Wednesday dizisi kısa sürede izlenme rekorları kırarak platformun en çok izlenen dizileri arasına girmeyi başarmıştı. Wednesday karakterini 1964 yılında oynayan Lisa Loring'in adı dizinin yeniden popüler olmasıyla telafuz edilmeye başlanmıştı.

Wednesday (Lisa Loring) öldü mü?

Televizyon efsaneleri arasında gösterilen The Addams Family adlı dizide ailenin hırçın kızı Wednesday'i canlandıran Lisa Loring yaşadığı sağlık sounlarının ardından hayata tutunamadı. Orijinal Wednesday Lisa Loring felç gerçirmesinin ardından öldü.

Lisa Loring kimdir?

Amerikalı aktris Lisa Loring 16 Şubat 1958 yılında dünyaya geldi. 1964–1966 yılları arasında yayınlanan The Addams Family'de altı yaşındaki Wednesday Addams karakteri ile tanındı.

Ailesi Birleşik Devletler Donanması'nda görev yaptı, ancak doğumundan kısa bir süre sonra boşandı.

O zamanlar Amerika Birleşik Devletleri tarafından yönetilen bir Birleşmiş Milletler Güven Bölgesi olan Kwajalein Atolü, Marshall Adaları'nda doğdu. Hawaii'de büyüdü ve daha sonra annesiyle birlikte Los Angeles'a taşındı.

Üç yaşında modellik yapmaya başladı ve 1964'te yayınlanan Dr. Kildare'nin bir bölümünde rol aldı.

Annesi 1974'te 34 yaşında alkolizmden öldü.

En çok Addams Ailesi durum komedisi, 1964–1966'daki Wednesday Addams rolüyle tanınır.

1966'da ABC sitcomu The Pruitts of Southampton kadrosuna katıldı. 1980'den 1983'e kadar CBS pembe dizisi As the World Turns'ta Cricket Montgomery karakterini canlandırdı.

Lisa Loring yaşamı boyunca 4 kez evlendi ve bu evliliklerinden 2 kızı oldu.

Lisa Loring, felç geçirdikten sonra hayatını kaybetti. Loribg 64 yaşındaydı.

Lisa Loring neden öldü?

Seyircinin karşına ilk olarak bir televizyon dizisi olarak çıkan daha sonra çekilen filmleriyle büyük popülerlik kazanan Adams Ailesi'nin kızı Wednesday'i 1964'ten 1966'ya kadar 64 bölüm boyunca canlandıran Lisa Loring'in yüksek tansiyon hastası olduğu ve bu hastalığına rağmen aşırı sigara tüketimini bırakmadığı ve bu sebeplerden büyük bir felç geçirdiği açıklandı.

Felç geçirdikten sonra yaşam destek ünitesine bağlanan Lisa Loring'in, iki kızı tarafından verilen kararla yaşam destek ünitesinden ayrıldığı, sonrasındaysa cumartesi günü vefat ettiği bildirildi.

Wednesday dizisi Wednesday kimdir? Wednesday'i hangi oyuncu oynuyor? Jenna Marie Ortega kimdir, kaç yaşında?

Haber Ara