Dolar

34,0073

Euro

38,1071

Altın

2.829,11

Bist

9.922,42

Malatya'da 4,4'lük deprem! Büyük depremin habercisi mi?

Malatya'da gece yarısı meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, halk arasında büyük paniğe neden oldu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin 'beklenen artçılardan biri' olduğunu belirterek daha büyük bir deprem beklemediğini ifade etti.

1 Gün Önce Güncellendi

2024-09-18 10:12:43

Malatya'da 4,4'lük deprem! Büyük depremin habercisi mi?

Malatya'da gece yarısı 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem, halkta endişeye neden oldu. İlk değerlendirme Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan tarafından yapıldı. Ercan, "Deprem beklenen artçılardan biridir. Daha büyük deprem olması beni şaşırtır." ifadelerini kullandı. Bu depremden kısa bir süre sonra saat 03.22'de Adıyaman'da da 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

"DAHA BÜYÜK BİR DEPREM OLMASI BENİ ŞAŞIRTIR"

Malatya'da gece saat 01.38'de yaşanan deprem, çevre illerden de hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4,4 olarak ölçtü. Depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu sarsıntının beklenen artçı depremlerden biri olduğunu belirtti.

ENDİŞE NEDENİ: 4,4'LÜK SARSINTI

Malatya'daki depremin hemen ardından, halk arasında "Büyük depremin habercisi mi?" sorusu gündeme geldi. Bu endişeler üzerine, Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan yaptığı açıklamada "Deprem beklenen artçılardan biridir. Daha büyük deprem olması beni şaşırtır." dedi.

PROF. DR. ERCAN: BEKLENEN ARTÇILARDAN BİRİ

Prof. Dr. Ercan, gece yarısı yaşanan bu depremin, daha önce meydana gelen büyük depremlerin ardından beklenen artçılardan biri olduğunu belirtti. Bu açıklamasıyla birlikte büyük bir deprem beklemediğini ifade etti.

ADIYAMAN DA SALLANDI

Malatya'da yaşanan bu depremin ardından saat 03.22'de Adıyaman'da da 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İki depremin peş peşe gelmesi, bölgede yaşayan vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.

SON VİDEO HABER

Kız öğrenci yurdunda şüpheli ölüm

Haber Ara