Dolar

34,2960

Euro

37,5068

Altın

2.909,96

Bist

8.987,04

Meteoroloji'den Önemli Yağış Uyarısı! Sıcaklıklar Nasıl Olacak?

Meteoroloji'den dikkat çeken uyarı! Bugün bazı bölgelerde yağış beklenirken, pus ve sis etkili olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-11 08:04:21

Meteoroloji'den Önemli Yağış Uyarısı! Sıcaklıklar Nasıl Olacak?

Sonbaharın gelmesiyle ülke genelinde hava durumu değişiklikleri devam ediyor. Bugün Marmara, İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeyi başta olmak üzere bazı bölgelerde sis ve pus beklenirken, Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz'in doğu kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hava durumu nasıl olacak?

Karadeniz'in Doğu Kıyılarında Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde yer yer sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Toroslar çevresinde de yağışlı hava etkisini sürdürecek. Bu gece ve sabah saatlerinde ise Marmara, İç Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görülebilir. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava hâkim olacak.

Büyükşehirlerde Hava Durumu

İstanbul'da gün içerisinde sıcaklıklar 20°C ile 26°C arasında değişirken, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ankara'da ise sıcaklık 13°C ile 26°C arasında olacak ve yine az bulutlu bir hava hâkim olacak. İzmir'de ise sıcaklık 19°C ile 32°C arasında değişecek ve az bulutlu bir gün yaşanacak.

Ege Bölgesi'nde Sis ve Pus

Özellikle Ege Bölgesi'nde puslu hava sabah saatlerinde etkisini gösterecek. Marmara ve İç Anadolu'nun kuzeyi de sabah saatlerinde sis ve pusla güne başlayacak. Hava sıcaklıklarında ise ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor; sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yağışlı Havanın Etkileri Ne Kadar Sürecek?

Önümüzdeki birkaç gün boyunca Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz'in bazı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar devam edecek. Meteoroloji yetkilileri, özellikle İskenderun Körfezi çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

SON VİDEO HABER

Türk muhabir Lübnan'da darp edildi

Haber Ara