Dolar

34,2544

Euro

37,7875

Altın

2.929,00

Bist

8.889,12

Metin Çayır; Laboratuvar Sektörü Hakkında Bilgi Verdi

Türkiye’de üretilmiş olan yerli ve milli laboratuvar cihazları yurtdışında da oldukça talep görmektedir. Laboratuvar cihaz tercihinde aklan gelen ilk firmaysa Nükleon Laboratuvar’dır. Türkiye’nin son yıllarda yaptığı laboratuvar cihazlarındaki atılım sayesinde ihracat oranı da ciddi miktarda artış göstermiştir.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 12:44:34

Metin Çayır; Laboratuvar Sektörü Hakkında Bilgi Verdi

Dolayısıyla Nükleon Laboratuvar cihazlarının ihracatını yapan Metin Çayır, Türk bayrağının pek çok ülkede dalgalanmasını sağlamaktadır. Ayrıca Nükleon laboratuvar sayesinde bu teknolojik cihazlarının satışı gelişmiş ülkelerin yapığı ihracat seviyesine ulaşmış, sektörün öncü ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Laboratuvar cihazlarının satışı oldukça eskiye dayanmaktadır. Dünyadaki bilim insanları; analitik, kalite kontrolü, test, Ar – Ge ve üretim laboratuvarlarında Nükleon Laboratuvar cihazlarını tercih etmektedir. Yüksek performanslı bu cihazlar sayesinde laboratuvarlarda en doğru sonuçlar elde edilmekte, hata payı oldukça düşük bulunmaktadır.

Yerli üretim yapan diğer firmalar genellikle sadece distribütörlük vermektedir. Yalnızca üretim ve ürün satışı değil teknik destek, ürün takibi ve cihaz kullanımı için gereken eğitimin verilmesi gibi konularda Metin Çayır ve Nükleon Laboratuvar'ın farkı ortaya koyulmaktadır. Cihazlarla ilgili herhangi bir sorunda kurumla iletişime geçilebilmesi, dolayısıyla müşterinin yaşadığı sıkıntıları kısa sürede çözebilmesi mümkündür.

Yapılan tüm çalışmalar kamu tarafından denetlenmekte ve desteklenmektedir. Yapılan yatırımlar sayesinde ilerleyen dönemlerde bu desteğin artması beklenmektedir. Dolayısıyla kullanılan hammaddelerin çoğu Türkiye'den alınmaktadır.

Hammaddenin dışarıdan alınmaması da Nükleon Laboratuvar cihazlarının yurtdışına göre daha ekonomik olmasını sağlamaktadır. Türkiye'deki laboratuvarlar için de bu cihazlar tercih edilmekte, yüksek memnuniyet oranıyla kullanılmaya devam edilmektedir.

İhracat için hazırlanan ürünler kamu tarafından denetlendiği için kalite kontrolden geçmektedir. Dolayısıyla tüm cihazlar EN standartlarına uygun biçimde üretilmektedir. Ayrıca CE ve TSE belgelerine sahip olduklarından dolayı güvenle kullanılabilirler. Yine kamu desteği sayesinde ürünler gümrükten geçebilmekte ve cihazlar fiyatlarında aşırı bir artış yaşanmamaktadır.

Dünya geneline bakıldığında, gelişmiş ülkelerin kendi kaynaklarını doğru biçimde yönettiği görülmektedir. Bu ülkeler hammaddeyi işlemekte başarılıyken nitelikli iş gücü, teknolojik gelişmelerle de ürün kalitelerini artırmaktadır. Gelişmekte olan ülkelerdeyse üretim faaliyetlerinde önce düşük teknolojili ürünler yapılır ve zaman içerisinde geliştirilerek daha iyi bir hale getirilir.

Bu konuda doğru stratejilerin uygulanması, sorunun doğru şekilde tespit edilmesi, kayakların iyi şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Nükleon Laboratuvar cihazları da Metin Çayır sayesinde doğru bir yönetim ekibine sahip olduğu için kendini geliştirmeye devam eden bir firmadır.

Nükleon Laboratuvar, sektörün güçlendirilmesi ve firmanın iyileştirilmesi için bazı stratejik hedeflere sahiptir:

İdari altyapının geliştirilerek sektörün güçlendirilmesi ve daha iyi yönlendirilmesi,

Laboratuvar cihazlarında üretim, Ar – Ge, inovasyon, markalaşma çalışmalarının planlanması,

Geliştirilen ve yüksek kaliteye ulaştırılan ürünlerin pazarlanmasının desteklenmesi,

Laboratuvar cihazlarında ürün güvenliğine yönelik süreçlerin geliştirilmesi,

Üretim aşamalarına yönelik finansal araçların geliştirilmesi.

Türkiye, laboratuvar cihazı ihracatı konusunda önemli bir yer edinmiş olsa da hala bazı güven eksiklikleri söz konusudur. Dolayısıyla Nükleon Laboratuvar sayesinde güven eksiklikleri giderilmekte ve en kaliteli cihazların üretimi kusursuz bir biçimde yapılmaya devam edilmektedir. Türkiye'de yerli ve milli laboratuvar cihazlarına karşı duyulmaya başlanan güven sayesinde bu cihazların üretimi teşvik edilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır.

Nükleon Laboratuvar, Türkiye'nin gücünü tüm dünyada gösterme adına her zaman çözüm ve Ar-Ge odaklı şekilde hareket etmektedir. İnovasyonu ilke edinmiş, kamu - üniversite işbirliğini geliştirmiş ve nitelikli insan gücünden faydalanmıştır.

Özellikle ürün güvenliğini esas aldığından dolayı yapılan tüm satışlardan yüksek bir başarı elde etmiştir. İlerleyen dönemlerde de Nükleon Laboratuvar kendi kalite çizgisinden ayrılmadan hem cihaz kalitesini yükseltecek hem de rekabetçi bir laboratuvar cihaz pazarına erişecektir.

Haber Ara