Dolar

34,2632

Euro

37,4278

Altın

2.923,78

Bist

8.778,45

Narin cinayetinde şok detay: Evde 4 kişi tespit edildi!

Narin Güran cinayetinde katiller belirlendi! HTS kayıtları, cinayet anında evde 4 kişinin olduğunu tespit etti. Savcılık iddianamesinde yer alan işbirliği teziyle suçlanan bu kişiler tutuklu. Katiller adalete hesap verecek!

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-15 09:31:16

Narin cinayetinde şok detay: Evde 4 kişi tespit edildi!

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin sır perdesi aralanıyor. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, cinayet anında evde bulunan 4 kişinin kimlikleri ortaya çıktı. Olayla ilgili toplam 12 kişi tutuklandı.

HTS KAYITLARI OLAYI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZDÜ
21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gün sonra ölü bulunan Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, küçük kızın öldürüldüğü anlarda evde olan kişilerin kimlikleri netleşti. HTS kayıtları sayesinde, Narin'in evde öldürüldüğü ve o sırada evde bulunan kişilerin amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve cesedi saklayan sıvacı Nevzat Bahtiyar olduğu tespit edildi.

BAKAN TUNÇ: "KATİLLER İDDİANAMEDE BELİRLİ"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada iddianamenin tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti ve Narin'in katillerinin kim olduğunun iddianame ile birlikte ortaya çıkacağını söyledi. Bakan Tunç, titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda delillerin toplandığını ve özellikle daraltılmış baz çakışmalarıyla suçluların kimliklerinin netleştiğini belirtti.

HTS KAYITLARI TEK TEK İNCELENDİ

Bakan Tunç, “O bölgede kimlerin kimlerle konuştuğu, şüphelilerin baz çakışmaları ve en son yapılan teknik çalışmalar büyük önem taşıyor. Kimsenin şüphesi olmasın, Narin'in katilleri yargı önünde hesap verecek,” dedi. HTS kayıtlarının yanı sıra TÜBİTAK tarafından incelenen kamera görüntüleri de cinayetin aydınlatılmasında büyük rol oynadı. Ev önüne takılan kameralar ve daraltılmış baz çakışmaları ile olayın dakika dakika analiz edildiği aktarıldı.

CİNAYET ANINDA EVDE BU 4 KİŞİ BULUNUYORDU
CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın edindiği bilgilere göre, HTS kayıtları Narin'in öldürüldüğü sırada evde amcası, annesi, ağabeyi ve sıvacının bulunduğunu gösteriyor. Bu dört kişi, cinayetin işlenmesi konusunda işbirliği içinde hareket etmekle suçlanacak ve iddianamede bu yönde bir tez yer alacak.

12 TUTUKLU VAR

Cinayetle ilgili olarak şu anda toplam 12 kişinin tutuklu olduğu belirtildi. Narin cinayetinde adı geçen 4 kişinin de bu tutuklular arasında yer aldığı öğrenildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda farklı yorumlar yapılsa da iddianame tamamlandığında suçluların kim olduğunun ortaya çıkacağını ifade etti.

TUTUKLU SAYISI ARTABİLİR

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte cinayete karışan kişi sayısının artabileceği tahmin ediliyor. Savcılığın elindeki veriler ışığında, tutuklu sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği ve yargı sürecinin hızla tamamlanacağı da belirtiliyor.

KAN DONDURAN DETAYLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Narin Güran cinayeti, Türkiye'de gündemden düşmeyen çocuk cinayetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Olayın ardından toplumda infial yaratan cinayetin tüm detayları iddianame ile birlikte gün yüzüne çıkacak. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin yakın zamanda mahkemeye sunulması bekleniyor.

SON VİDEO HABER

Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz'den övgü yağdı

Haber Ara