Dolar

34,0067

Euro

38,1051

Altın

2.835,66

Bist

9.888,26

Narin Güran cinayetinde 12 tutuklama: Kim suçlu, kim değil?

Narin Güran'ın Diyarbakır’daki ölümüyle ilgili 12 kişi tutuklandı. Cinayetin büyük bir organizasyonla planlandığı öne sürülürken, aile içi ilişkiler ve sırlar gerilimi artırıyor. Narin'in boğularak öldürüldüğü ve delillerin gizlendiği belirtiliyor.

1 Gün Önce Güncellendi

2024-09-18 07:34:12

Narin Güran cinayetinde 12 tutuklama: Kim suçlu, kim değil?

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde kaybolan ve cesedi bir çuvalda bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma 29. gününde. Tutuklu sayısı 12'ye yükseldi; bunlardan 9'u aile üyesi. Cinayetin "müthiş bir organizasyonla planlandığı" öne sürülüyor. Narin'in boğularak öldürüldüğü belirtilirken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun incelemeleri devam ediyor.

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belli olmasa da ön bulgular, elle boğularak öldürüldüğünü gösterdi. Amca Salim Güran'ın aracının ön koltuğunda ve direksiyonunda, Narin'in ağzından gelen sıvılara rastlandı. Bu durum, cinayet şüphesini artırsa da katilin kesin kimliği henüz belirlenmedi. Cesedi taşırken bu izlerin bulaşmış olabileceği de ifade ediliyor.

KİM, NEDEN TUTUKLANDI?

  • Salim Güran: Köy muhtarı ve Narin'in amcası. Narin'in cesedi bulunmadan önce "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Cinayeti organize ettiği, köydeki akrabaları yönlendirdiği iddiası var.

  • Nevzat Bahtiyar: Aileyle akrabalığı yok. "Kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı. Narin'in cesedini çuvala koyup dereye sakladı. İlk başta bunu 200 bin lira karşılığında yaptığını söylese de sonra tehdit edildiğini belirtti.

  • Enes Güran: Narin'in ağabeyi. "Kasten öldürmeye iştirak"ten tutuklandı. Kolundaki diş izlerinin kime ait olduğu belirlenemedi. Yüzündeki ve sırtındaki izler için "mısır tarlasında arama yaparken oldu" dedi.

  • Yüksel Güran: Narin'in annesi. "Kasten öldürmeye iştirak"ten tutuklandı. Salim Güran ile ilişkisi olduğu öne sürülüyor. Narin'i bilerek ölüme gönderdiği iddia ediliyor.

TUTUKLANANLARIN GERİLİMLİ İDDİALARI

  • Fuat Güran: Narin'in amcası. "Suç delillerini yok etmek"ten tutuklandı. Ekipleri gizlice dinlediği, yanlış yönlendirdiği iddia edildi.

  • Hediye Güran: Fuat Güran'ın eşi. Son tutuklanan kişi. "Kasten öldürmeye iştirak"ten tutuklandı. Telefonunu değiştirdiği, jandarmaya eski telefonunu verdiği belirtildi.

GİZLİ SUÇLULAR VE DELİL KARARTMA ÇABALARI

  • Muhammed Kaya: Narin'in kuzeni. "Suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek"ten tutuklandı. Narin'e ait terliği sakladı.

  • Maşallah Güran: "Suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek"ten tutuklandı. Salim Güran'la ilişkisi olduğu öne sürülüyor.

  • Mehmet Selim Atasoy: Salim Güran'ın işçisi. Narin'in cesedini saklamaya yardım ettiği iddia ediliyor.

  • Ramazan Atasoy: "Kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Salim Güran ile telefon konuşması şüphe uyandırdı.

  • Birsen Güran: "Suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek"ten tutuklandı. Narin'in kaybolduğu günle ilgili ifadesini değiştirmeye zorlandığını belirtti.

  • Mehmet Şevket Kaya: "Suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek"ten tutuklandı. Köyde elektrik kesintileri ve yangın çıkarmakla suçlanıyor.

Haber Ara