Dolar

34,0664

Euro

37,9110

Altın

2.800,49

Bist

9.774,49

Narin Güran'ın cinayeti soruşturmasında akıl almaz yöntemler

Narin Güran'ın cinayeti soruşturmasında, aile üyelerinin delil karartma ve güvenlik güçlerini yanıltma girişimleri dikkat çekiyor.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 10:50:06

Narin Güran'ın cinayeti soruşturmasında akıl almaz yöntemler

21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın cinayet soruşturması, köydeki bazı aile üyelerinin sistematik bir şekilde delil kararttığı ve güvenlik güçlerini yanıltmaya çalıştığını ortaya koydu. Son olarak, Narin'in akrabaları İ.K. ve Ş.K. gözaltına alındı.

DELEF KARTMA VE YANILTMALAR

Soruşturma dosyasına göre, Narin'in akrabaları 19 gün süren arama çalışmalarında çeşitli yöntemlerle delil karartmaya çalıştı. Şüpheliler, 50'den fazla sahte ihbar yaparak güvenlik ekiplerini yanıltmakla suçlanıyor. Ayrıca, Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunarak jandarma ekiplerinin bu bölgeye yönlendirilmesi sağlandı.

KÖYDEKİ ŞAŞIRTICI OLAYLAR

Soruşturma sırasında, elektrik kesintileri ve köyde yangın çıkarılması gibi olağan dışı olaylar yaşandı. Ayrıca, köyde iki kişinin bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğüne dair yanlış ihbarlar yapıldı.

JANDARMAYI DİNLEME SKANDALI

Tutanağa göre, amca Fuat Güran'ın, arama faaliyetlerindeki jandarma ekiplerini gizlice dinlemeye çalıştığı iddia edildi. Bu durum jandarma tarafından tespit edilip kayıt altına alındı.

TUTUKLAMALAR VE GÖZALTI

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak, aralarında anne Yüksel ve ağabey Enes Güran'ın da bulunduğu 11 zanlı tutuklandı. Son olarak, amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran da gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara