Milli Eğitim Bakanlı'ından ek derslerle lgili önemli bir karar alındı. Okul öncesi öğretmenlerini ilgilendiren karara göre destek eğitim odalarında ana okulu (sınıf öncesi) öğretmenleri ek ders ücreti karşılığında görev yapabilecek. 2023 yılı öğretmen maaşlarına gelen zammın ardından ek ders ücertlerinde de artışa gidilmişti. Peki destek eğitim odası ek ders ücerti kaç saat? Okul öncesi öğretmeni destek eğitim odası kaç ek ders ücreti?
Okul öncesi öğretmeni destek eğitim odası kaç ek ders ücreti
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) okul öncesi öğretmenlerine ilişkin önemli bir karara imza attı. Alınan karara göre okul öncesi öğretmenler, destek eğitim odalarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilebilecek.
Destek eğitim odası ek ders ücreti ne kadar?
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 1 Aralık 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararının "ders ücreti karşılığında görevlendirme" başlıklı maddesi yeniden düzenlendi.
Bu kapsamda ilgili maddeye, "sınıf öğretmenlerine" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında okul öncesi öğrencilerine destek eğitim odasında verilecek eğitimle sınırlı olmak üzere okul öncesi öğretmenlerine okul öncesi eğitim" ibaresi eklendi.
Böylece kaynaştırma bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden okul öncesi çağdaki öğrencilerin destek eğitim odalarındaki öğrenimlerinde görev alan okul öncesi öğretmenlerin bu görevleri karşılığında ek ders ücreti almaları sağlandı.
Kadrolu öğretmen, sözleşmeli ve ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar oldu?
Brüt ek ders ücreti 60,71 TL
Net ek ders ücreti ise 51.15 TL
Net ek ders ücreti 48.10 TL (%20 vergi dilimi)
Gece brüt ek ders ücreti 65.05 TL
Gece net ek ders ücreti 54.79 TL (%15 vergi dilimi)
Gece net ek ders ücreti 51.54 TL (%20 vergi dilimi)
Okul öncesi nedir?
Okul öncesi eğitim veya kreş, çocuğun doğumundan başlayarak ilköğretim'e başladığı döneme kadar geçirdiği süreç olarak tanımlanabilir. İlköğretime başlama yaşı da ülkeden ülkeye değişiklik gösterir.
Türkiye'de yuva, anaokulu ve kreş gibi adlarla anılır. Okul öncesi eğitimi şu an Türkiye'de zorunlu olmamakla birlikte, 2019 yılı itibarıyla eğitim öğretimin ilk aşaması okul öncesinden başlayacaktır. Bazı ülkelerde (örneğin ABD) okul öncesi eğitimin ikinci aşaması (genellikle 3-6 ya da 4-6 yaş arası) İlköğrenimin parçası sayılırken, bazısında (örn. Almanya) İlkokul çağına gelmekle birlikte yeterince olgunlamamış çocuklar için bir ara aşamayla (Schulkindergarten) yer verilir.