Dolar

34,2451

Euro

37,1060

Altın

3.008,27

Bist

8.654,39

PKK bağlantılı Fırat Sarı'nın yenidoğan bebeklerle yaptığı şoke edici plan

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek kazanç sağlayan Fırat Sarı, ihmalleriyle bebek ölümlerine neden oldu. Karanlık geçmişiyle bağlantılı bu suç örgütü, toplumun güvenliğini tehdit ediyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-22 07:18:07

PKK bağlantılı Fırat Sarı'nın yenidoğan bebeklerle yaptığı şoke edici plan

İstanbul'da yenidoğan bebekleri hastanelere sevk ederek büyük bir haksız kazanç sağlayan ve ihmali sonucu ölümlerine neden olan örgütün lideri Fırat Sarı tüm Türkiye'nin dikkatini çekti. PKK ile olan karanlık bağlantıları ve sağlık sektöründeki yasadışı faaliyetleri Sarı'nın suç geçmişini daha da derinleştiriyor. Peki, Fırat Sarı kimdir, hangi hastanelerde görev yaptı?

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİNİN GÖZDEN KAÇAN YÜZÜ: FIRAT SARI

Fırat Sarı, İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek elde ettiği kazançlarla büyük bir suç örgütünün başına geçti. Bebeklerin hayatları ile oynayan bu örgütün faaliyetleri, Sarı'nın geçmişteki PKK bağlantıları ile de birleşince, kamuoyunun gözünde bambaşka bir boyut kazandı.

FIRAT SARI KİMDİR?

Fırat Sarı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek yaklaşık 5 yıl cezaevinde yatmıştır. Cezaevinden çıktıktan sonra tıp eğitimine devam ederek mezun olan Sarı, Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 3 yıl zorunlu hizmetini tamamlamıştır. İstanbul'da farklı hastanelerde çalıştıktan sonra kendi sağlık şirketi olan Medisense Sağlık Hizmetlerini kurmuş ve burada örgütsel faaliyetlerini sürdürmüştür.

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİNİN LİDERİ

Fırat Sarı, yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve bu süreçte ihmali davranışları ile bebeklerin ölümüne neden olan bir suç örgütünün lideri olarak tanınıyor. İstanbul'daki Özel Reyap Hastanesi'nde görev yapan Sarı, aynı zamanda kurduğu Medisense Sağlık Hizmetleri'nin de sahibidir.

ÇETE ÜYELERİ VE HASTANELERDE YAPILAN YASADIŞI İŞLER

Örgüt, Sarı'nın öncülüğünde anlaşmalı hastanelerle çalışarak bebekleri bu hastanelere yönlendiriyor ve burada yapılan müdahalelerle haksız kazanç elde ediyordu. Bu süreçte yaşanan ihmaller bebeklerin hayatını tehlikeye soktu ve ölümlerle sonuçlandı. Örgütün lideri Sarı, tüm bu faaliyetleri kendi şirketi üzerinden yürüttü ve yasadışı işleriyle tanınan bir figür haline geldi.

MEDISENSE SAĞLIK HİZMETLERİ VE FİNANSAL BAĞLANTILAR

Medisense Sağlık Hizmetleri şirketi, Fırat Sarı'nın yasadışı kazanç sağladığı platformlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Bu şirketin, anlaşmalı hastaneler aracılığıyla bebekleri yönlendirmesi ve burada yapılan ihmallerin organize bir yapının parçası olduğu iddiaları her geçen gün daha fazla gündeme geliyor. Özellikle İstanbul'daki bazı özel hastanelerle olan bağlantıları Sarı'nın suistimallerinin boyutunu gözler önüne seriyor.

CEZAEVİNDEN YASADIŞI SAĞLIK FAALİYETLERİNE

PKK ile bağlantısı nedeniyle hüküm giyip cezaevine giren Fırat Sarı, tahliyesinin ardından tıp eğitimine geri dönerek mezun olmuştur. Ancak cezaevinden çıkmasının ardından başlattığı sağlık sektöründeki yasadışı faaliyetler, onun karanlık geçmişinin bir uzantısı olarak devam etti. Sarı'nın liderliğindeki bu suç örgütü, özellikle yenidoğan bebeklerin hayatlarını tehlikeye atarak toplumu şok etti.

SON VİDEO HABER

Annesini ve anneannesini uyurken öldürdü; baba ağır yaralı!

Haber Ara