Dolar

34,1186

Euro

38,1515

Altın

2.918,67

Bist

9.907,36

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin ifadesi şok etti!

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Avukatının savunması ise büyük tepki çekti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 16:10:05

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin ifadesi şok etti!

Ümraniye'de yaşanan Türkiye'yi yasa boğan olayda, 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Olayın ardından yakalanan Geçti'nin ifadesi ve avukatının savunması kamuoyunda büyük tepki topladı. Olay sırasında yanında bulunan kuzeni de gözaltına alındı.

KAÇTIĞINI ZANNETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Geçti, ifadesinde hırsızlık şüphesiyle Dudullu Karakolu'na götürüldüğünü ve burada ifadesi alındıktan sonra karakolun bahçesinde beklediğini belirtti. "Annemin çığlığını duyunca karakolun duvarından atladım ve kaçtığımı düşünmedim," dedi. Minibüsle evine giderken hasımları tarafından saldırıya uğradığını anlatan zanlı, o sırada yerde bir silah gördüğünü ve hasımlarına karşı bu silahla kendini savunmaya çalıştığını ifade etti.

“KADIN OLDUĞUNU FARK ETMEDİM”

Geçti, "Karşımdaki kişinin polis olduğunu ve kadın olduğunu fark etmedim. Sadece varile doğru iki el ateş ettim," diyerek suçu kasten işlemediğini iddia etti. Avukatı da müvekkilinin meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini savunarak, "Öldürme kastı yoktur," dedi. Bu savunma sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR

Olayla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada, Geçti'nin kuzeni K.G. de sosyal medya üzerinde paylaştığı silahlı fotoğraflar nedeniyle gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

SON VİDEO HABER

Jose Mourinho'dan kritik açıklamalar

Haber Ara