Raşit Küçük kimdir? Prof. Dr. Raşit Küçük öldü mü?
Raşit Küçük kimdir? Prof. Dr. Raşit Küçük öldü mü? İlahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Ömrünü İslam'a adamış ilmi ve akademik çalışmalara imza atmış Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasilerden taziye mesajı yayımladı. Peygamber Efendimizn sünnetini yaşamaya ve öğretmeye ömrünü adayan Prof. Dr. Raşit Küçük 76 yaşında hayatını kaybetti.

Oluşturma Tarihi: 2022-11-22 10:11:35

Güncelleme Tarihi: 2022-11-22 10:11:35

Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vefat haberini damadı Suat Mertoğlu duyurdu. Yaklaşık 3 yıldır tedavi gören 76 yaşındaki İslam alimi ve akademisyen Prof. Dr. Raşit Küçük hakka yüdürü. VEfat haberinin duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Küçük'ün ölümü üzerine bir taziye mesajı yayınladı. Erdoğan mesajında "İlmî ve akademik çalışmalarıyla hadis ve siyer alanlarına büyük katkıda bulunan, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum. Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın cenaze namazı bugün Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınacak ve naaşı Fatih Camii Haziresine defnedilecektir. Muhterem hocamızın mekanı cennet olsun." dedi.

Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir?

Raşit Küçük Antalya'nın Akseki ilçesi Menteşbey köyünde 1947 yılında dünyaya geldi.

İlk ve orta eğitimini Antalya'da tamamladı. Antalya İmam-Hatip Okulu'ndan 1966 yılında mezun oldu.

Ardından Konya Yüksek İslâm Enstitüsü'ne gitti ve 1970 yılında mezun oldu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi'nde doktora çalışmalarına başladı.

Doktora kabulü için “Abdullah İbnü'l-Mübârek ve Hadis İlmindeki Yeri” ve “Hicrî İkinci Asır Müellifleri” adlı iki ayrı çalışma takdim etti. Doktorasını “Kur'an ve Sünnette Sevgi Kavramı: Özellikle Allah Sevgisi” adlı teziyle (danışman: Prof.Dr. Salih Tuğ) daha sonra geçiş yaptığı Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı (1984). 1997'de doçent, 2003'te profesör unvanını aldı.

1975 yılında Erzurum İmam-Hatip Okulu'nda dört yıl öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra Erzurum Yüksek İslâm Enstitüsü'nde Hadis ve İslâm Ahlâkı Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve idari görevde bulundu.

Daha sonra 1981 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'ne naklen tayin oldu.

İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nün Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'ne dönüşmesinden sonra da uzun yıllar boyunca bu fakültenin hadis ana bilim dalında öğretim üyesi olarak çalıştı, çeşitli akademik ve idarî görevlerde bulundu.

2007-2011 yılları arasında Fakültede dekanlık yaptı.

Aynı dönemde Marmara Üniversitesi Senatosu ve Marmara Üniversitesi Yönetim Kurulu üyelikleri yanında, Yüksek Öğretim Kurulu İlâhiyat Millî Komitesi üyeliği ve başkanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu Yurt Dışı İlâhiyat Alanı Denklik Alt Komisyonu başkanlığı görevlerinde bulundu. 2011-2014 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu başkanlığı yaptı ve buradan emekli oldu. Aynı yıl başladığı Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) başkanlığı görevini 2022 yılı Eylül ayına kadar sürdürdü. 22 Kasım 2022'de vefat etti.