Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlar durdu mu, neden? İstanbul'un Anadolu yakasında faaliyet gösteren ve pek çok kişi tarafından kullanılan Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili 28 Aralık'ta önemli bir karar alındı. Tuzla Tepeören'de yapılan çalışma sırasında doğalgaz borusunun patlaması sonucu tedbir amaçlı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar durdu. Uçaklar İstanbul Havalimanı'na yönlendiriliyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlar durdu mu?
28 Aralık 2022'de Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar tedbir amaçlı duruduruldu. Havalimanına iniş ve kalkış ikinci bir izne kadar durdu.
Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlar neden durdu?
Tuzla Tepeören'de yapılan çalışma sırasında doğalgaz borusu patladı. PAtlamanın etkisiyle tedbir amaçlı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu.
Sabiha Gökçen Havalimanı hakkında
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA: SAW, ICAO: LTFJ), Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2003 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.
Sahibi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) olan havalimanı, Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) tarafından işletilmektedir. Yer hizmetleri, operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri kısa adı ISG olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir. 2017 yılında 31.385.841 yolcu, 219.656 uçak ve 50.868 ton kargo trafiğine ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Havalimanı, ülkenin en işlek ikinci havalimanıdır.
Airhelp.com tarafından, AirHelp Score 2019 kapsamında 40'tan fazla ülkeden 40 binden fazla yolcunun katıldığı ankette elde ettiği 10 üzerinden 7,93 puanla dünyanın en iyi 29. havalimanı seçildi.