Dolar

34,2062

Euro

37,5564

Altın

2.878,85

Bist

9.123,61

Sağlığı tehdit eden taklit ürünler artıyor

arım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Yeni eklenen ürünlerle sakıncalı ürün sayısı 552'ye çıktı!

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-10 11:28:58

Sağlığı tehdit eden taklit ürünler artıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gerçekleştirdiği kontrollerle sağlığa zararlı ürünleri kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Son güncellemelerle birlikte poşet çay, çiçek balı, kekik, zeytinyağı ve biber salçası gibi ürünlerin listesi genişledi. Şu an toplamda 552 sakıncalı ürün bulunuyor.

TAKLİT VE HİLELİ GIDA ÜRÜNLERİ İFŞA EDİLİYOR!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Önceki listelerde; "tas kebaba domuz eti karıştıran," "sucuğa kanat eti koyan" gibi örnekler yer almıştı. İstanbul'dan Kahramanmaraş'a kadar birçok şehirde, insan sağlığına zararlı ürünlerin üretimi tespit edildi.

YENİ ÜRÜNLER LISTEDE YER ALDI!

Yeni eklenen firmalar arasında Canpetek Erzincan, Mahir Kent, Özakçay, Karasevda, Lux Ayvalık ve Egelim bulunuyor. Sakıncalı ürün sayısı, yeni eklemelerle 552'ye çıktı.

HANGİ ÜRÜNLERDE SAKINCALAR TESPİT EDİLDİ?

  • Petekli akasya çiçek balında taklit veya tağşiş tespiti
  • Kekikte yabancı madde tespiti
  • Demlik süzen poşet siyah çayda gıda boyası tespiti
  • Biber salçasında gıda boyası tespiti
  • Natürel sızma zeytinyağı-5 lt'de tohum yağları karıştırılması tespiti

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: KAMU SAĞLIĞI ÖNEMLİ!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı açıklamada, gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumanın temel görevleri olduğunu vurguladı. 8 binden fazla gıda denetçisi ile yapılan denetimlerde uygunsuzluklar tespit edilmekte ve gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır.

YAPTIRIMLAR VE CEZALAR UYGULANIYOR!

Uygunsuzluk durumunda; toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımlar uygulanıyor. Ayrıca, insan sağlığını tehdit eden durumlarda ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır.

Haber Ara