Dolar

34,2321

Euro

37,5821

Altın

2.883,11

Bist

8.948,70

Sahteciliğin had safhada olduğu ürünler

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte ürünleri açıklayarak sağlığı tehdit eden durumları gözler önüne serdi. Tüketiciler dikkatli olmalı!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-09 11:18:39

Sahteciliğin had safhada olduğu ürünler

Kebap ve Sucuk Yerine Neler Yedirmişler! Bakanlık Yeni Sahte Ürünleri Açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların listesine yenilerini ekleyerek, sağlığı tehlikeye atan sahte ürünleri ifşa etti. Son testlerde, pekmezler ile birlikte sucuk, bal, kekik ve zeytinyağları gibi ürünlerde ciddi sahtekarlıklar tespit edildi.

SAHTECİLİK HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA
Sağlıklı gıdaya erişim sağlamak amacıyla bakanlık, uygunsuz ürünleri denetlemeye devam ediyor. Yapılan güncellemeyle birlikte birçok sahte ürün listeye alındı. Kekik yerine yabancı maddeler, bal yerine taklit ürünler, kangal sucuk yerine kanatlı eti, Adana kebabında kalp, pekmezde ilaç etken maddesi ve zeytinyağı yerine ise tohum yağları tespit edildi.

DENETİMLER LABORATUVAR ORTAMINDA GERÇEKLEŞİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimlerde alınan örnekleri laboratuvar ortamında test ederek, ürünlerin içindeki maddeleri tespit etti. Sahtecilik, et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi birçok üründe had safhaya ulaştı.

SAĞLIĞINIZ İÇİN ŞÜPHELİ GIDALARDAN UZAK DURUN
Fiyatından, tadından, renginden ya da kokusundan şüphelenilen gıdalardan uzak durmak, sağlığınız açısından kritik önem taşımaktadır. Bakanlığın açıkladığı yeni sahte ürünler, tüketicileri dikkatli olmaya çağırıyor.

Haber Ara