İş bulma sitelerinde en satış danışmanı personeli aranıyor. İş bulmak isteyen binlerce kişi de bu pozisyona başvuruda bulunuyor. Ancak satış danışmanı personeli ile ilgili vatandaşların aklında soru işaretleri de var. Örneğin bu pozisyona başvuru yapmak isteyen biri Satış danışmanı maaşı ne kadar? sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Peki 2021 yılında satış danışmanı ne kadar kazanır? Satış danışmanı sosyal hakları neler? Satış danışmanları resmi tatillerde çalışır mı? Satış danışmanı hafta sonu çalışır mı? İşte satış danışmanı personeli ve çalışma detayları.
Satış danışmanı maaşı ne kadar?
Satış danışmanının çalışma koşulları çalıştığı kuruma göre değişebilir. Peki bir satış danışmanı maaşı ne kadardır? İşte satış danışmanı maaş bilgileri;
Satış danışmanı maaşının bir standardı yoktur. Bir firmada aynı görevi yapan bir çalışan 5 bin lira alırken diğer firmada aynı işi yapan çalışan 3 bin lira alabilir. Tam zamanlı satış danışmanı en düşük asgari ücret alabilir. Ancak şunu belirtmekte fayda var günümüzde bir çok firmanın satış danışmanları asgari ücretten yüksek maaş almaktadır. Bir satış danışmanı ortalama 3.500 lira maaş almaktadır. Satış danışmanı prim de aldığı için maaşını göstermiş olduğu satış performansı da değiştirir. Satış danışmanlarının yemek giderleri de karşılanmaktadır.
Aktif satış danışmanı maaşları ne kadar?
Satış danışmanı personelleri içerisinde yer alan aktif satış danışmanlarının maaşları daha yüksek olur. Aktif satış danışmanı maaşları aylık ortalama 4.000 TL ile 5.000 lira arasında değişkenlik göstermektedir. Aktif satış danışmanları sabit maaş ve prim sistemi ile çalışmaktadır. Aktif satış danışmanı maaşları çalışanın satış performansına göre yükselebilir.
Satış danışmanı ne iş yapar?
Satış danışmanı ilanlarına başvurmak isteyen ancak bu pozisyon için pek bilgisi olmayan insanların en çok sorduğu soruların başında Satış danışmanı ne iş yapar? sorusu geliyor. Satış danışmanı kısaca müşteri odaklı mağaza personelidir. Müşterinin isteklerine göre ona en uygun ürünü satmaya çalışır. Müşteri memnuniyeti burada en üsttedir. Satış danışmanı ayrıca mağaza düzeni ile de ilgilenir. Pozisyona ve çalışılan kuruma göre satış danışmanı kasa işlemlerini de yerine getirir.
Aktif satış danışmanı nedir?
Aktif satış danışmanı kısaca şöyle tanımlanabilir; firma müşterileri ile iletişime geçerek, ürün veya hizmet satışı gerçekleştirir. Şirkete yeni müşteriler kazandırmak, gelir artışını sağlamak ve kârlılığı artırmak için pazarlama stratejileri geliştiren ve uygulayan personeldir.
Satış danışmanı nasıl olunur?
Satış danışmanı olmak isteyen vatandaşlarımız iş siteleri üzerinden satış danışmanı ilanlarına başvurabilir. İlanlarda genellikle lise ve yüksek okul mezuniyeti şartı aranıyor. Bazı ilanlarda ise tecrübeli satış danışmanı aranıyor. İlan özelliklerine göre şartları taşıdığınızı düşünenler internetten satış danışmanı ilanlarına başvurabilir. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler satış ve pazarlama kurslarına da gidebilirler.
Satış danışmanları nerelerde çalışır?
Satış dadışmanları genel olarak özel sektörde istihdam edilir. Mağaza ve market sektöründe ağırlıklı olarak çalışmaktadırlar. Satış danışmanlarının çalışma alanı yiyecek- içecek, giyim, ayakkabı, çanta, takı- toka, teknolojik mağaza, market, mobilya gibi birçok sektörü kapsar. Tecrübeli satış danışmanları iş bulma konusunda daha şanslı olur. Ayrıca yabancı dil bilen satış danışmanına da oldukça fazla ihtiyaç vardır.
Satış Danışmanı görevleri neler?
Satış danışmanı personelinin görev tanımı çok geniştir. Birden fazla görevi üstlenen satış danışmanları firmanın satışından doğrudan sorumlu kişilerdir. İşte satış danışmanı görevleri;
Şirketteki satışı yapılacak ürün ya da hizmetlerin planlamasını yapmak,
Müşterilerin ihtiyaçlarını belirlemek,
Müşteri ziyaretleri yaparak onları yenilikler hakkında bilgilendirmek ve varsa şikâyetlerini dinlemek,
Ürün satışı ve tanıtımı yapmak için diksiyona ve doğru sözcük kullanımına dikkat etmek,
Müşterinin isteklerini anlayarak yardımcı olmak,
Satış sonrası ek hizmet sağlamak,
Müşterilerin doğru ürün satın almasına dikkat etmek,
Doğru karar alabilmeleri için müşterilere destek olmak,
Bilgi alışverişi yapmak adına diğer satış sorumluları ile bilgi toplantıları yapmak,
Alınan siparişlerinin zamanında müşteriye teslim edilmesini sağlamak,
Müşterilerin ihtiyaç ve memnuniyetlerini belirlemek adına anket yapmak ya da yapılmasını sağlamak,
Satışları güncel olarak takip etmek ve tespit edilen olumsuzluklar hakkında ilgili yöneticileri bilgilendirmek.