Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Sözleşmeliye kadro hangi kurumları, kimleri kapsıyor?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kadro düzenlemesi hakkında müteahhitlere bilgi verdi. Vatandaşların merakla beklediği sözleşmeli kadroları merak edenler sözleşmeli personel belediyeler mi? Sözleşmeli personel hangi kurum ve kişileri kapsıyor? sorularla arandı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-13 17:17:00

Sözleşmeliye kadro hangi kurumları, kimleri kapsıyor?

Kamuda sözleşmeli personel alımına ilişkin kanun teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "28 Kasım 2022 tarihinden önce göreve başlayanlar memur kadrosuna geçecek. bulundukları kurumda bekleme süresi olmaksızın." Peki sözleşmeli personele belediyeler de dahil mi? Sözleşmeli personel hangi kurum ve kişileri kapsıyor?

Sözleşmeliye kadro hangi kurumları, kimleri kapsıyor?

Kamuda sözleşmeli personel alımına ilişkin kanun teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "28 Kasım 2022 tarihinden önce göreve başlayanlar memur kadrosuna geçecek. bulundukları kurumda bekleme süresi olmaksızın."

Kamu personeline sözleşmeli olarak çalışanlar müracaat ettikleri halde atamaları gerçekleştirilecektir. Bugün kanun teklifini biraz önce TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Cumhur İttifakı olarak genel taslağı kanun haline getirmek için görevi yerine getirmiş olduk. İlgili komisyonlara havale edilecek, komisyonlarda gündemi içinde takdiri önümüzdeki hafta bugünden itibaren 48 saat içinde görüşülmesi gerekmektedir.

Sözleşmeli personelin nasıl istihdam edileceğine ilişkin düzenlemeler bulunmaktadır. Bunu geçenler memur olarak devam edecek. Sözleşmeli personelin katılım garantisi, terfi imkanı ve imza yetkisi yoktu. Memur statüsüne girecekleri için bu imkanlardan yararlanacaklar.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara