Dolar

34,2499

Euro

37,2371

Altın

2.996,87

Bist

8.793,61

T5 Alibeyköy-Eminönü tramvayı kapalı mı, neden çalışmıyor? (5 Kasım 2022)

T5 Alibeyköy-Eminönü tramvayı kapalı mı, neden çalışmıyor? Alibeyköy-Cibal-Eminönü tramvay hattı ile günde yaklaşık olarak 100 bin yolcu taşınıyor. Bölgede kara yolu trafiğini rahatlatan proje geçtiğimiz sene hizmete girmişti. Ancak yaşanan teknik arızalar ve kazalar nedeniyle tramvay seferlerinde bazı gecikmeler ve iptaller yaşanabiliyor. Allibeyköy'de bir otobüsle çarpışan tramvay hattının seferlerinin bir süre yapılamayacağı açıklandı. Peki 5 Kasım Alibeyköy-Cibali-Eminönü tramvayı Alibeyköy istasyonu neden kapalı ne zaman açılacak?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-05 09:39:16

T5 Alibeyköy-Eminönü tramvayı kapalı mı, neden çalışmıyor? (5 Kasım 2022)

T5 Alibeyköy-Eminönü tramvayı kapalı mı, neden çalışmıyor? 5 Kasım Alibeyköy-Cibali-Eminönü tramvayı Alibeyköy istasyonu neden kapalı ne zaman açılacak? soruları tramvay durağında bekleyen pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Tramvay hattında meydana gelen kaza sonucu bazı istasyonlardan tramvay geçişlerinin geçici süre ile yapılamayacağı açıklandı.

T5 Alibeyköy-Eminönü tramvayı kapalı mı?

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada "T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda geçici bir süre için seferlerimiz Cibali-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." denildi.

T5 Alibeyköy-Eminönü tramvayı neden çalışmıyor?

Tramvay ile otobüsün çarpışması sonucu bölgede seferlerde aksama yaşanıyor.

Alibeyköy durağı ne zaman açılacak?

Yaşanan talihisiz kazada yaralananların olduğu öğrenildi. İlerleyen günlerde Alibeyköy istasyonunun yeniden tramvay seferlerine açılması bekleniyor.

Alibeyköy-Cibal-Eminönü tramvayı hakkında

T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa yakasında, ilk istasyonu Eminönü son istasyonu ise Alibeyköy Cep Otogarı olan 14 istasyondan oluşan 10,1 km uzunluğundaki tramvay hattıdır. İşletmede olan kısmı Cibali'den başlayan hat Haliç'in batı kıyısı boyunca Silahtarağa'ya kadar devam eder ve buradan itibaren Alibey Deresi'ne paralel şekilde giderek Alibeyköy Cep Otogarı'nda son bulur. Hattın ilk etabı, Cibali ile Alibeyköy Cep Otogarı arasında inşa edilmiş ve 1 Ocak 2021'de hizmete girmiştir.

Yapımına 9 Kasım 2016'da başlanan tramvay hattı, en güncel teknoloji olan ve Türkiye'de ilk defa uygulanan "katenersiz sürekli yerden besleme üçüncü ray cer gücü iletim sistemi" ile işletilmektedir. Bu sistem, araç olmayan bölgelerde emniyetli şekilde yaya geçişine imkân sağlamaktadır.

Alibeyköy-Cibal-Eminönü travmay durakları

1 Eminönü
2 Küçükpazar
3 Cibali
4 Fener
5 Balat
6 Ayvansaray
7 Feshane
8 Eyüpsultan Teleferik
9 Eyüpsultan Devlet Hastanesi
10 Silahtarağa Mahallesi
11 Üniversite Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eyüpsultan Yerleşkesi
12 Alibeyköy Merkez
13 Alibeyköy Metro M7
14 Alibeyköy Cep Otogarı M2

Haber Ara