Dolar

34,2641

Euro

37,4063

Altın

2.919,74

Bist

8.703,87

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen'in 450 bin lirası dolandırıcıya gitti

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen, sahte banka görevlisine inandı ve 450 bin lirasını kaybetti. Şüpheli hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-15 07:56:11

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen'in 450 bin lirası dolandırıcıya gitti

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen, kimliğini gizleyen bir dolandırıcı tarafından 450 bin lira dolandırıldı. Kendisini banka görevlisi olarak tanıtan şüpheli, Özgen'i kandırarak parayı başka bir hesaba transfer ettirdi. Dolandırıcılık sonrası savcılığa başvuran Özgen, olaya ilişkin dava açtı ve zanlının 10 yıl hapis cezası ile yargılanması talep edildi.

BANKA GÖREVLİSİYİM DEDİ, 450 BİN LİRAYI KAPTI
Geçtiğimiz yıl aralık ayında gerçekleşen olayda, Mustafa A. isimli kişi, banka numarasına benzeyen bir hattan Cansu Canan Özgen'i aradı. Özgen'e, hesap güvenliği için acil işlem yapılması gerektiğini belirtti. Şüpheli, bu konuşma sırasında Özgen'i ikna ederek hesap bilgilerinden 450 bin lira tutarındaki parayı başka bir hesaba transfer ettirdi. Durumu fark eden Özgen, hemen banka yetkilileriyle iletişime geçerek hesaplarının bloke edilmesini sağladı.

SUÇ DUYURUSU VE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI
Banka hesaplarının bloke edilmesinin ardından, Cansu Canan Özgen, savcılığa giderek dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. İfadesinde, “kişilik haklarına yönelik bir saldırı düzenlendiğini” belirtti ve hem maddi hem manevi zarara uğradığını söyledi. Başlatılan soruşturmanın ardından şüpheli Mustafa A. yakalandı ve gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa A.'ya, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İTİRAZ VE DAVA SÜRECİ
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa A.'nın, Cansu Canan Özgen'in özel banka bilgilerini yasa dışı yollarla ele geçirdiği ve bu bilgilerle dolandırıcılık yaptığı belirtildi. Savcılık, şüphelinin "nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılanmasını ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Özgen, hem maddi kayıpları hem de yaşadığı psikolojik zararlar nedeniyle sürecin yakından takipçisi olduğunu belirtti.

Haber Ara