Hamileler hangi şartta uçabiliyor?
Hamile yolcuların seyahat etmek için sağlık raporu sunmaları gerekmiyor. Ancak uyulması gereken bazı kurul ve prosedürler de var...

Oluşturma Tarihi: 2021-02-07 21:46:10

Güncelleme Tarihi: 2021-02-07 21:46:10

Seyahatin en rahat yollarından birisi de uçak. Ancak uçuk kullanımında yolcuların riayet etmesi gereken noktalar var. Konu sadece bagaj ya da yanınızda bulunduracağınız kedi ya da köpeğiniz değil de sağlık sorununz ise daha hassas şekilde kurallara itibar etmeniz ve bu durumu yetkililere iletmeniz gerekiyor

En sık karşılaşılan ve merak edilen "Uçuş sorunları" ve "Sorunlara karşı ne yapılacağı" ise şu şekilde karşılık buluyor.
Türkiye'deki uçuş sisteminde şirkete göre değişiklik gösterse de genel uygulama yöntemi aşağıdaki gibi:

Alerjiniz varsa:

Fıstak alerjisinden, Anafilaksiden, muzdarip yolcuların uçuş sırasında fıstık satılmasını önlemek için durumu rezervasyon esnasında Misafir Kontrol Merkezine veya Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri ya da kabin görevlisini uyarmaları gerekiyor.

Hamile iseniz:

Hamile yolcuların seyahat etmek için sağlık raporu sunmaları gerekmiyor. Hamileler havayoluyla seyahatlerinden önce sağlık durumlarıyla ilgili uzman bir doktordan görüş almalarını tavsiye ediliyor.Tekil komplikasyonsuz hamileliklerde, hamilelik dönemi 36 haftayı aşmış anne adaylarının seyahat etmesi kabul görmeyebilir. Bütün gidiş-dönüş uçuşları hamileliğin 36. haftası bitmeden tamamlanmalı.Çoğul komplikasyonsuz hamileliklerde, hamilelik dönemi 32 haftayı aşmış anne adaylarının seyahat etmesi kabul görüyor ama bütün gidiş-dönüş uçuşları hamileliğin 32. haftası bitmeden tamamlanmalı.

Tekerlekli sandalye ihtiyaç olursa

Sağlık sorunları nedeni ile tekerlekli sandalye ihtiyacı duyan yolculara destek sözkonusu.Bilet satın alırken ya da uçuş saatinizden en az 48 saat öncesine kadar çağrı merkezini arayarak durumu iletebilirsiniz.Biletinizi çağrı merkezinden, havalimanı satış ofisleri veya acentelerden satın alıyorsanız, biletlerde rezervasyon aşamasında ihtiyacınıza uygun tekerlekli sandalye talebinizi bilet satış görevlisine mutlaka bildirmelisiniz.

İlaç tedaviniz varsa;

Yasak maddeler/nesneler alınır ve geri verilmez.Uçuş süresince diyabet ve diğer sağlık nedenleri doğrultusunda tıbbi şırınga kullanması gereken yolcular bu tip tıbbi malzemeye/ilaca ihtiyaç duyduklarına dair belgeyi beraberlerinde bulundurmaları, malzemenin profesyonel biçimde paketlenmiş ve etiketlenmiş olduğundan emin olmaları gerekiyor. Bu şekilde ibraz edilmeyen tıbbi malzemelere/ilaçlara el konuluyor.

Diyabetiniz mi var?

Seyahat boyunca ihtiyacını karşılayacak miktarda insülin taşıdığından emin olmak yolcuya ait.İnsülin ve diyabet iğneleri kabin bagajında bulundurulabilir. Diyabetik insülin kalemlerinin kullanımına, kabin bagajında bulundurulabilecek sıvı kısıtlamaları dahilinde, tıbbi belge eşliğinde, güvenlikteki tarama kontrolünde ibraz edildikleri takdirde izin verilmektedir. Reçeteli ilaç kullanan misafirlerin tedaviye dair ek belgelerini (örneğin; kimlik belgesi, doktor mektubu) teyit etmek için yanlarında bulundurmaları tavsiye ediliyor.