İzmir'de hangi plajlara girmelisiniz!
50 kadar mavi bayraklı plaja ve dünyanın en iyi sörf spotlarına sahip olan İzmir’de denize doya doya girmek mümkün.

Oluşturma Tarihi: 2020-08-02 10:15:12

Güncelleme Tarihi: 2020-08-02 10:15:12

Türkiye'nin en gözde plajları ve koyları İzmir sınırları dahilinde yer alıyor ve merkeze en fazla 1 saat uzaklıkta bulunuyor. İzmir'den Urla ve Çeşme gibi popüler tatil beldelerine geçiş rotası üzerinde yer alan Güzelbahçe; şehir merkezine en yakın plaj fırsatını sunuyor. Şehir merkezine 35 km mesafedeki Güzelbahçe plajlarına halk otobüsleri ve dolmuşlarla da ulaşmak mümkün.

Çeşmealtı

Birbirinden güzel köyleriyle, bağlarıyla ve her hafta dolup taşan köylü pazarıyla Urla, İzmir'de denize girilecek yerler arasında herkesin favorilerinden biri.

Şehir merkezine 40 km mesafede yer alan Urla; aynı zamanda Bağbozumu Şenlikleri ve Enginar Festivali gibi ünü Türkiye sınırlarını aşmış etkinliklere de ev sahipliği yaptığından tüm sezon boyunca çok hareketli.

İlçenin denizle buluştuğu kıyı şeridine de Çeşmealtı adı veriliyor. Çeşmealtı ve Urla'yı ziyaret etmek, hem doğayla bütünleşmek hem de şehir hayatının stresinden kurtulmak için eşsiz bir fırsat.

Kum Denizi Plajı

Belediye tarafından işletilen bu plaj; 2017 yılından bu yana mavi bayraklı plaj statüsüne sahip. Kum Denizi Plajı'nın sığ sularında metrelerce diz hizasında yürümek mümkün; bu nedenle de özellikle çocuklu ailelerin değerlendirmesi gereken bir seçenek.

Altınköy Plajı
İster piknik sepetinizle gelip yerlere yayılın ve ücretsiz duş olanağından da faydalanın, isterseniz de Marika Beach Club'a hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL karşılığında giriş yapın.

Altınköy'ün suları Ege sahillerine göre oldukça serin, buna da hazırlıklı olun. Özel araçla gelirken, Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi'nden plaja ulaşabilirsiniz.

Demircili Koyu Plajı
Urla ilçe merkezinden 20 dakikalık bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu koy, Urla'nın en temiz denizine sahip. Yerlerde çakıllar mevcut ve deniz suyu da Altınköy'deki gibi oldukça soğuk

Demircili sınırlarında ayrıca Melengeç Plajı adında bir plaj daha var. Aile işletmesi olan bu tesiste araç başına ödeme yapılıyor ve kredi kartı geçmiyor; duş ve tuvalet gibi imkanlar da mevcut.

Çeşmealtı Plajı
İzmir ve çevresinde girilecek yerler arasında en huzurlu yerlerden biri olan Çeşmealtı, denize girmek için oldukça elverişli bir yazlık bölgesi. Burada herhangi bir tesise bağlı kalmak zorunda değilsiniz; sahil şeridi boyunca iskeleler ve plaj halkın kullanımına açık durumda.

Özbek Köyü Plajı
Özbek köyü özellikle doğası ve balık restoranları için tercih edilen bir yerleşim. Burada doğa yürüyüşleri yapıp fotoğraf çekerken, elbette deniz molası da verebilirsiniz.

Gelinkaya
Burada son derece makul ücretler karşılığında bir kafede oturup aynı zamanda denize girme keyfini yaşayabilirsiniz. Oldukça temiz bir denize sahip olan Gelinkaya, adını bölgenin girişindeki geline benzeyen doğal taştan alıyor.

Yassıcaada
Urla açıklarındaki bu ada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından cüzi denebilecek ücretler karşılığında işletiliyor.

Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden pazartesi hariç her gün Yassıcaada'ya düzenlenen seferler mevcut.
Yassıcaada'da pek çok sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirildiği için burası oldukça ekonomik. Belediye tarafından haftanın belirli günlerinde engellilerin, yaşlıların ya da diğer dezavantajlı grupların denizle buluşması sağlanıyor.

Gülbahçe – Balıklıova Plajları
Yolunuzu kuzeye çevirip Urla'dan Karaburun'a doğru devam ettiğinizde karşınıza çıkacak iki sımsıcak durak var. Önce Gülbahçe'ye ve sonra da Balıklıova'ya vardığınızda şehir merkezinden 70 km kadar uzaklaşmış olacaksınız.

Karaburun – Mordoğan Plajları

Özellikle emekli kesimin mesken tuttuğu bir yer keşfettiğinizde, buraya dahil olmaktan asla çekinmemelisiniz. Yılların getirdiği tecrübeyle hem en lezzetli deniz ürünlerini, hem en makul fiyatları hem de bakir koyları kesinlikle en iyi onlar bilir.

Bodrum Koyu
Tesislerin sayısı ve rahatlık yönünden karşınıza çıkacak en iddialı alternatif Karaburun'da bulunan Bodrum Koyu.

Plaja giriş ücretsiz, soyunma kabini mevcut. Diğer hizmetler için kafelerden faydalanabilirsiniz.

 Dolungaz Koyu

Toprak yoldan ulaşılabilen ve yalnızca küçük tabelalarla gösterilen plaja doğru ilerlerken; burayı ilk keşfedenin siz olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Mimoza Koyu
Gizemli yollara sapmayı sevmiyorsanız siz yine Karaburun merkezinde kalın. Mimoza Koyu da oldukça korunaklı; bu nedenle dalga ve rüzgar yok, sahili çakıl.

Kuyucak ve Akvaryum Plajları
Her iki plaj da Karaburun merkezinde, her ikisi de mavi bayraklı. Akvaryum Plajı'ndan İncirliköy diye bahsedildiğini de duyabilirsiniz.

Belediye tarafından işletilen plajlarda şezlong ve şemsiye ücreti yalnızca kişi başı 10 TL. Tuvaletler temiz, yiyecek ve içecek fiyatları da gayet makul.

Boyabağı Koyu
Kösedere sahilindeki bu koy da turkuaz bir denize sahip olmasıyla ziyaretçileri kendisine çekiyor.

Boyabağı'nda da giriş ücreti ödemeyeceksiniz; ancak burada gayet makul fiyatlara Mavi İnci Kafe'de bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Ardıç Plajı
Mordoğan'ın bu en popüler denizle buluşma noktasında, dilerseniz halk plajında ücretsiz şemsiyeleri kullanabilir, dilerseniz de beach club olarak hizmet veren işletmelere giriş yapabilirsiniz

Ardıç'ta deniz tabanı kum ve su yüksekliği oldukça sığ; bu nedenle de özellikle çocuklu aileler buraya akın ediyor.

Ayıbalığı Koyu
Burası Ardıç'a oldukça yakın bir lokasyonda, ancak bambaşka bir önemi var. Akdeniz foklarının üreme alanı olan bu yer sit alanı ilan edilmiş durumda. Yine de bu doğal güzelliği görmek isterseniz çevresindeki Seal Beach Club isimli tesisi tercih edebilirsiniz.

Kaynarpınar
Karaburun'a 10 km mesafedeki bu şirin yerleşimi son bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

Konumundan dolayı yerli turist kalabalığından tamamen izole olan bu yer, kamp ve doğa gezisi sevenler için ideal.

Giriş ücreti de söz konusu değil tabii ki.

Su buz gibi; hem soğuk, hem de berrak. Zemin ise çakıllı ve kayalık.

Çeşme Plajları
çeşme ayayorgi

İzmir merkezine 90 km uzaklıkta yer alan Çeşme son yıllarda, özellikle de İstanbul'dan gelen yerli turistlerin akınına uğruyor. Her geçen gün yeni bir mekanın açılması, plajların dolup taşması ve özellikle de ünlü isimlerin burayı mesken tutması sonucunda ilçenin çehresi de tamamen değişmiş durumda

Oldukça geniş bir coğrafyaya yayılan Çeşme ilçesinde ulaşım olanakları sınırlı; bu nedenle rahat hareket etmek için özel araçla gelmeyi ya da araba kiralamayı düşünebilirsiniz.

Ayayorgi Koyu Plajları
Ayayorgi Koyu, turkuaz rengi denize sahip muhteşem bir koy. Ayayorgi Koyu, İzmir koylarının kuşkusuz en güzellerinden! Denizi son derece temiz ve dalga da yok denilecek kadar az.

Çeşme'deki en ünlü mekanların burada toplanması tesadüf olamazdı, öyle değil mi? Her biri gündüzleri plaj, akşamları ise gece kulübü olarak hizmet veren mekanlar tüm koyu kaplıyor.

Alaçatı Plajları
Bir zamanlar yalnızca sörf tutkunlarının bildiği Alaçatı, şimdi Çeşme'nin tartışmasız en pahalı mekanı.

Alaçatı sınırları dahilinde, halk plajının yanı sıra Çark Plajı ve Delikli Koy gibi ücretsiz kullanabileceğiniz plaj seçenekleri olsa da marketteki suya bile daha fazla ücret ödemeniz gerekeceğini baştan belirtelim.

Ilıca Plajı
Ayayorgi ve Alaçatı ücretlerini okurken kalbi sıkışanlar için müjde; Ilıca çok daha mütevazı bir seçenek.

Burada ücretsiz bir halk plajı alanı bile var; ancak çoğunlukla kafe tarzında hizmet veren mekanların önüne şezlong atıldığını göreceksiniz. Sheraton ve Radisson Blu gibi otel zincirlerinin de Ilıca sahilinde kendilerine özel plajları var.

Yüzme bilmeyenler ya da derin sularda kendine güvenmeyenler için Ilıca'nın sığ suları ideal. sahipseniz burayı değerlendirebilirsiniz.