Dolar

34,1513

Euro

37,7947

Altın

2.903,93

Bist

9.016,92

11 çay markası daha ifşa edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Güvenilir Gıda” projesiyle sağlığa zararlı markalar tek tek ifşa edilmeye devam ediliyor. Bakanlık denetimlerinde 11 çayda sağlığa zararlı madde tespit edildi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-03 14:02:54

11 çay markası daha ifşa edildi!

Bakanlık tarafından ilk kez ülke genelinde sağlığa zararlı ve taklit/tağşiş olduğu tespit edilen ürünler yayınlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünler listesinde 11 çay markası yer aldı.

Laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler ile taklit tağşiş yapılmış çay markaları bu şekilde:

Agen Çay Pazarlama Akçaabat firmasının Agen Öz Tiryaki markasındaki N.R.035 seri numaralı siyah çayında boya/ gıda boyası tespit edildi.

Zerotermo firmasının 04.05.2021 seri numaralı karışık bitki çayında ilaç etken maddesi tespit edildi.

Nur Baharat firmasının Forx5 G4 markasındaki 063 seri numaralı karışık bitki çayında ilaç etken maddesi tespit edildi.

Zerovita firmasının Zerovita Coffee Time markasındaki 001 seri numaralı kahvesinde ilaç etken maddesi tespit edildi.

El-SE Gida Çay Paketleme firmasının Beyçayır Filiz Çay markasındaki A-005 seri numaralı siyah çayında gıda boyası tespit edildi.

On Gida Pazarlama Sanayi firmasının dökme toz çayında gıda boyası tespit edildi. Özen Çay San Paz. Nak ve Dış firmasının Özen

Çay Gold markasındaki 023 seri numaralı siyah çayında gıda boyası tespit edildi.

Fito Farma İlaç İçecek Kozmetik ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin Teamonk Aronia Tea markasındaki T.M.2022/1 serinumaralı Aloe vera özlü bitki Çayında gıda boyası tespit edildi.

Fias Yapı İnşaat Turizm Taşımacılık Imalat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin Hopadan Gold Export markasındaki A-001 seri numaralı siyah çayında gıda boyası tespit edildi.

Kaptan Çay Gida San. Paz. ak. Iç. Ve Dis. Tic. Ltd. Şti.'nde Kaptan Çay markasındaki A-001 seri numaralı siyah çayında gıda boyası tespit edildi.

Ertuğrul TOPCAN firmasına ait Ezberbozan markasının DML0022/Seri No: DML0023 siyah çayında gıda boyası tespit edildi.

Fortea Doğal Yaşam Merkezi firmasının Fortea Zeynep'in Çayı markasındaki FT04 seri numaralı karışık bitki çayında ilaç etken maddesi bulundu.

Haber Ara