Dolar

34,2886

Euro

37,0957

Altın

3.013,18

Bist

8.945,80

45 İlde dev operasyon: DEAŞ a karşı büyük darbe

DEAŞ a karşı 45 ilde düzenlenen 'Gürz-23' operasyonlarında 216 terör şüphelisi gözaltına alındı! Bakan Yerlikaya: 'Hiçbirine göz açtırmayacağız!'

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-28 11:46:03

45 İlde dev operasyon: DEAŞ a karşı büyük darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen geniş kapsamlı "Gürz-23" operasyonları kapsamında 45 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 216 şüphelinin yakalandığını belirtti. Bakan, güvenlik güçlerinin operasyonlarda üstün gayretle çalıştığını vurguladı.

BÜYÜK GÜVENLİK HAMLESİ

DEAŞ'a yönelik "GÜRZ-23" operasyonları Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürütüldü. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara ve daha birçok şehirde Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen operasyonlar sonucu çok sayıda terör şüphelisi yakalandı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANSAL DESTEK SAĞLAMIŞLAR

Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin DEAŞ içinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğünü ve örgüte finansal destek sağladığını ifade etti. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında terörle mücadele kapsamında soruşturma başlatıldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR MESAJI

Bakan Yerlikaya, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz" diyerek operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonu gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik etti. Yerlikaya ayrıca, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

SON VİDEO HABER

İzmir'de markette kedi ve yavruları mama yerken yakalandı

Haber Ara