'Abbas'ı Türkiye'de bekleyen yok'

Hamas lideri İsmail Haniye suikastıyla ilgili büyük güvenlik açığı veren İran tarafının yaptığı açıklamalara dair şüpheler sürerken suikastla ilgili tartışmalar da devam ediyor...

2024-08-05 15:59:27

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Haniye suikastıyla ilgili değerlendirmesinde FKÖ lideri Mahmut Abbas'ı eleştirdi.

"GELME ABBAS"

Ne hikaye anlatırlarsa anlatsınlar sonuç değişmiyor. İran, Filistin liderlerinin bir numarasına sahip çıkmadı, İsrail'e yem etti. Suikast için neden Haniye'nin yaşadığı Katar'ın değil de Tahran'ın "en güvenli" bölgesinin seçildiğini hâlâ merak ediyor musunuz?

Peki ya Filistin'in bu zor gününde ülkenin diğer lideri Mahmut Abbas nerelerde?

Haniye'nin Doha'daki cenaze töreninde yoktu. Şimon Perez'in cenazesine katılarak elde ettiği pozisyona zarar, halel gelsin istemedi herhalde. Baksanıza Mahmut Bey'in Gazze'deki soykırım esnasında bile Batı Şeria'daki düzeni değişmiyor.

İSRAİL ONAYLI ABBAS'I BEKLEYEN YOK

Netenyahu, ABD Senatosu'nda konuştuktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan "Abbas'ı neden Türkiye'ye çağırmıyorsunuz" eleştirilerine "Çağırdık, gelmedi" diyerek yanıt vermişti. Daha sonra Abbas'ın 14 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Bu kez gelebilir mi bilemiyoruz.

Ama gelemezse de hiç dert değil. Hamas liderine zaten terörist diyen ve geldiğinde İsrail onaylı Abbas'a sarılmaları muhtemel muhalefet liderleri dışında buralarda yolunu gözleyen kimse yok.

Kapıyı tekmeyle kırıp açtıran okul müdürü kovuldu

Suç örgütü elebaşı Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü

Başıboş köpek saldırısı! Çığlıklar içinde kurtarılmayı bekledi

Yeni iddia: 'Koronavirüs laboratuvardan değil hayvanlardan çıktı'

İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı

Profesörden 'silahlı Kemalist' tehdidi: 'Ölümü beklesin'