Dolar

34,2346

Euro

37,0702

Altın

3.014,95

Bist

8.889,74

Abdullah Öcalan'dan çarpıcı sözler: Tabutla çıkmak istemiyorum

Ankara'da kritik kulisler: Öcalan, silah bırakma çağrısı yapma hazırlığında. Barış sürecinin geleceği için kritik adımlar atılıyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-24 11:45:26

Abdullah Öcalan'dan çarpıcı sözler: Tabutla çıkmak istemiyorum

Abdullah Öcalan, 43 ay sonra yeğeni Ömer Öcalan'a, yeni süreçte rol almak istediğini ve örgüte silah bırakma çağrısı yapacağını belirtti. Bu açıklamalar, barış rüzgârlarının estiği Ankara'da dikkat çekti.

BARİŞ RÜZGÂRLARI VE TERÖR SALDIRILARI

Ekim ayının başından itibaren Türkiye, yeni bir döneme girdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye uzattığı el ve ardından yaptığı çağrılar, ülke gündeminde önemli bir yer edindi. Ancak barış arayışları, terör saldırılarıyla gölgelenmeye çalışılıyor.

ÖCALAN'IN ZİYARETİ VE KULİSLERDEKİ YANKILAR

Bahçeli'nin TBMM DEM Grubu'nda "örgütü lağvettiğini haykır" çağrısında bulunduğu sırada, Abdullah Öcalan'ı yeğeni ve DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan ziyaret etti. 43 ay sonra gerçekleşen bu ziyarete dair kulisler, Ankara'da yankı buldu.

SORUMLULUĞA HAZIRIM, SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPACAĞIM

Abdullah Öcalan, Bahçeli'nin çağrısını olumlu karşıladı. Tecridin kaldırılması durumunda silahların susturulması sürecinde etkin rol alabileceğini belirten Öcalan, "Sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım ve örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım." dedi.

"BURADAN TABUTLA ÇIKMAK İSTEMİYORUM"

Öcalan'ın umut hakkı konusundaki motivasyonu arttığı, ziyarette "Buradan tabutla çıkmak istemiyorum." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

BAHÇELİ'NİN TARİHİ ÇAĞRISI

Devlet Bahçeli, tarihi çağrısını yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.”

Bahçeli, Kandil ve Edirne'nin değil, adresin İmralı olması gerektiğini vurgulayarak, bu ağır ve tarihi terör sorununu ülke gündeminden tamamen çıkarmayı hedefledi.

SON VİDEO HABER

FETÖ elebaşına sessiz kalan Türkiye medyası

Haber Ara