Dolar

34,2346

Euro

37,0702

Altın

3.014,95

Bist

8.889,74

Abdullah Öcalan, silah bırakma çağrısı için hazır

Abdullah Öcalan, yeğeni Ömer Öcalan aracılığıyla kamuoyuna çatışmayı siyasi zemine çekme mesajı verdi. 'Koşullar oluşursa hukuki zemin için güç var,' dedi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-24 11:51:21

Abdullah Öcalan, silah bırakma çağrısı için hazır

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrası teröristbaşı Abdullah Öcalan, yeğeni Ömer Öcalan ile yaptığı görüşmede çatışmayı siyasi zemine çekebileceğini belirtti.

YEĞEN ÖCALAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Ömer Öcalan, amcası Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Ziyaretin, "aile görüşmesi" çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Öcalan, amcasının "Şiddet zemininden hukuki zemine çekebilecek güce sahibim" dediğini aktardı.

İMRALIDAN YENİ MESAJLAR
Görüşme, 43 ay aradan sonra İmralı Adası'nda yapıldı. Öcalan, tecrit şartlarının devam ettiğini vurgulayarak, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" ifadelerini kullandı.

AİLE GÖRÜŞMESİNİN ÖNEMİ
Ömer Öcalan, "Aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

GÜÇLÜ HAZIRLIK VE KAMUOYUNA MESAJ
Amcasının sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'ın herkese selam gönderdiğini belirtti. Bu görüşme, Türk siyasetinde yeni bir dönem başlaması açısından kritik bir öneme sahip.

SON VİDEO HABER

FETÖ elebaşına sessiz kalan Türkiye medyası

Haber Ara