Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Adalet Bakanlığı taban KPSS puanını düşürdü

Adalet Bakanlığı, koruma ve güvenlik personeli alımında KPSS taban puanını 60'a düşürdü. Diğer kadrolarda ise 70 puan şartı devam ediyor. Düzenleme 29 Ağustos 2024'te yürürlüğe girdi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-29 18:28:22

Adalet Bakanlığı taban KPSS puanını düşürdü

Adalet Bakanlığı, koruma ve güvenlik personeli alımında taban KPSS puanında önemli bir değişiklik yaptı. Daha önce KPSS'den en az 70 puan almış olma şartı getirilmişken, yeni düzenlemeye göre bu puan 60 olarak belirlendi. Diğer kadrolarda ise taban KPSS puanında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Düzenleme, 29 Ağustos 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi.

DÜZENLEME 29 AĞUSTOS 2024 TARİHLİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, koruma ve güvenlik personeli alımında aranan KPSS puanını 60 olarak belirliyor. Bu değişiklik, diğer kadro unvanlarında ise KPSS'den en az 70 puan alma şartında bir değişiklik öngörmüyor.

"GEÇİCİ MADDE 6" İLE ESKİ ŞARTLAR DEVAM EDECEK

Düzenlemenin geçici maddesi gereğince, 29 Ağustos 2024 tarihinden önce duyurusu yapılmış personel alımıyla ilgili işlemlerde eski taban puan şartı olan 70 puan aranmaya devam edilecek.

YENİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişiklikleri şu şekilde:

  • Madde 1: Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6. maddesindeki "Koruma güvenlik" ibaresi "Koruma ve güvenlik" olarak değiştirilmiştir.
  • Madde 2: Yönetmeliğin 9. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Bu kadrolara ilk defa atanacaklar" ibaresi, "Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosuna ilk defa atanacaklar merkezi sınava girip en az altmış puan alanlar arasından, diğer kadrolara ilk defa atanacaklar ise" şeklinde değiştirilmiştir.
  • Madde 3: Yönetmeliğin 9/A maddesinin birinci fıkrasında yer alan "merkezi sınava girip" ibaresinden sonra, "koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu için en az altmış puan, diğer kadrolar için ise" ibaresi eklenmiştir.
  • Madde 4: Geçici Madde 6 eklenmiş olup, bu maddenin yayımlandığı tarihten önce duyurusu yapılmış personel alımına ilişkin işlemler mevcut hükümlere göre tamamlanacaktır.

YÖNETMELİK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bu yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş olup, hükümlerini Adalet Bakanı yürütmektedir.

Haber Ara