Dolar

34,2714

Euro

37,4959

Altın

2.928,60

Bist

8.876,22

Adaylık iddiasını önce paylaştı, sonra 'düşürün' dedi

Hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kendisini arayıp cumhurbaşkanı adaylığı için görüşmeye davet etmesinin ardından, Prof. Özgür Demirtaş'ın da aday olduğu iddiası sosyal medya gündemini altüst etti

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-05 15:53:38

Adaylık iddiasını önce paylaştı, sonra 'düşürün' dedi

Mavi TV'nin Twitter'da paylaştığı "Özgür Demirtaş cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yaktığı belirtiliyor" iddiasını alıntılayarak paylaşan Özgür Demirtaş, haberi yalanladı. Demirtaş, bu paylaşımın ardından Twitter'da TT oldu. Demirtaş daha sonra yeni bir paylaşım daha yaparak "Beni TT'den indirin' dedi.

Demirtaş hakkında 'adaylık' iddiası

Ekran Alıntısı_19

Meral Akşener'in Ersan Şen'i cumhurbaşkanı adaylığını görüşmek için davet etmesinin ardından, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın da cumhurbaşkanı aday olduğu iddiası sosyal medyada gündem oldu.

Demirtaş, Mavi TV isimli hesabın paylaştığı "Özgür Demirtaş cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yaktı" haberini paylaşıp cevap verince sosyal medya gündeminde ilk sıraya çıktı.

'Basit biriyim. Sizden farkım yok…'

FqcMHiaXsAEkBcJ

Demirtaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda haberle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yalan! Hiçbir zaman yakmadım yakmam. 2018'den beri adımı Cumhurbaşkanı adayı diye çıkarıyorlar. Değilim! Olsam buradan yazarım. Ben ülkesini, gençleri çok seven, teknolojiye ilgili, ekonomi-finans alanlarında üst düzey akademik yayın yapan basit biriyim. Sizden farkım yok…"

"Siyasete uzağım ancak..."

Özgür Demirtaş daha sonra yaptığı paylaşımda ise, "Arkadaşlar: Siyasete Uzağım! Hiçbir siyasi oluşumla bir ilgim yok Ancak arka plandan (önde olmama şartı ile) Dil-Din-Irk-Köken ayrımı yapmayan Değişen dünyayı yakalamaya açık olan Teknolojik Devrimi isteyen “Sosyal ve Demokrat” Siyasi partilere önerilerimi her zaman iletirim" dedi.

Önce paylaştı sonra 'düşürün' dedi

FqcMHieWIAAZCC8

Özgür Demirtaş, takipçisi çok az olan bir hesabın 'cumhurbaşkanı adaylığı' iddiasını paylaşıp yaydıktan sonra TT listesinin zirvesine çıkınca bir paylaşım daha yaptı.

Ekran Alıntısı_20

Demirtaş, "Ayrıca Depremzedeler benim gözümde kimin hangi siyasi partiyle dans ettiğinden ve Türkiye'nin suni siyasi gündeminden çok daha önemli. Beni twitter TRENDLERDEN hemen düşürün. Önemli olan benim yerime depremzedelerin ihtiyaçlarını konuşmamız. Onları trend yapmamız Haksız mıyım?" dedi.

SON VİDEO HABER

Kadın kılığında pazara gelip pazarcıyı silahla vurdu

Haber Ara