Dolar

34,0693

Euro

38,0632

Altın

2.834,69

Bist

9.975,61

Adidas İsrail'e mi yardım ediyor, boykot mu? Bella Hadid Adidas olayı nedir?

İsrail tarafından antisemitist olarak etiketlenen Adidas markası, tepkilerden sonra Filistin asıllı model Bella Hadid'in görsellerini reklamından kaldırdı. Bunun üzerine Hadid avukatları aracılığıyla yeni bir dava açmaya hazırlandığını duyurdu. Peki ama Adidas boykot mu, Bella Hadid ile dava olayı nedir? İşte merak edilen detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-26 12:18:04

Adidas İsrail'e mi yardım ediyor, boykot mu? Bella Hadid Adidas olayı nedir?

Ünlü Filistin asıllı model Bella Hadid'i İsrail destekçisi lobi gruplarının tepkisi nedeniyle marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkaran Adidas, revize çalışmaları yaptığını belirterek Bella Hadid ve diğer modellerden özür diledi. Tepkiler nedeniyle açıklama yapan Adidas için boykot çağrısı yapıldı. Peki Adidas boykot mu?

Bella Hadid Adidas olayı nedir?

İsrail'den gelen tepkilerin ardından Adidas firması, Filistin asıllı Bella Hadid'i reklamından çıkarma kararı aldı. Hukuki süreçler için avukatlarına danışan marka kampanyasının "neden olduğu herhangi bir üzüntü veya sıkıntı" için özür diledi.

Yapılan açıklamalar ve Hadid'in reklamının kaldırılmasıyla akıllara Adidas İsrail'e mi yardım ediyor, boykot mu? sorusu geldi.

Verilen kararın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Hadid'i savunarak Adidas'a tepki verdi. Birçok kullanıcı "Bella Hadid bir kahraman! Umarım Adidas boykottan zarar görür."."Bella Hadid'e yaptıkları korkakça muamele yüzünden Adidas almıyorum." gibi yorumlarda bulundu.

Adidas özür metninde ne dedi?

Adidas söz konusu özür metninde; "Kampanyamız nedeniyle Münih Olimpiyatları'nda meydana gelen korkunç trajediyle bağlantılar kurulmaya devam ediliyor. Bu bağlantılar kasıtlı değildir ve dünya çapındaki topluluklarda yarattığımız üzüntü veya sıkıntıdan dolayı özür dileriz" açıklamasını yaptı.

Bella Hadid davası

Günlerdir konuşulan ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran "Bella Hadid ve Adidas" olayı netleşmeye başladı. Ünlü model Hadid, İsrail'in baskıları sonucu iptal edilen reklam nedeniyle markaya “kamuoyuna karşı hesap verme yükümlülüğünün eksikliği” dava açmaya hazırlandığını belirtti.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara