Adil Öksüz'ün cenazede görünmesi, siyasi tartışmaları kızıştırdı
Adil Öksüz, Fetullah Gülen'in cenaze törenine katılarak dikkat çekti. Darbe girişimi sonrası kayıplara karışan Öksüz'ün cenazede görüntülenmesi, FETÖ nün gizemli ilişkilerini yeniden sorgulattı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-25 13:20:43

Güncelleme Tarihi: 2024-10-25 13:24:14

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenaze töreninde, darbe girişiminin ardından firar eden Adil Öksüz'ün görüntüleri dikkat çekti. Öksüz'ün, cenaze sırasında tabutun hemen arkasında olduğu öne sürüldü.

CENAZE TÖRENİNDE GÜVENLİK ENGELİ

ABD'de gerçekleştirilen cenaze töreninde, örgüt üyeleri tarafından Gülen'in anısına yapılan etkinlikte görüntü alınmasına engel olmaya çalışıldığı bildirildi. Törende dikkat çeken bir detay, cenazeye katılanlar arasında yer alan bir kişinin Adil Öksüz olduğunun iddia edilmesiydi.

GÖRÜNTÜLERDE ADİL ÖKSÜZ BELİRGİN

Gülen'in tabutunun hemen arkasında bulunan ikinci sıradaki kişi, kameraya yansıdığı anlarda Adil Öksüz ile olan benzerliğiyle dikkat çekti. Bu kişinin, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Akıncı Üssü'nden kaçan Öksüz olduğu ileri sürüldü.

MEZARBAŞINDA KÜÇÜK KALABALIK

Cenaze töreninde, az sayıda kişinin mezar başına gelmesine izin verilmesi, Öksüz'ün önemini artırdı. Öksüz'ün, cenaze sırasında Gülen'in mezarına toprak attığı anlar görüntülendi. Bu durum, şahsın örgüt için kritik bir konumda olduğunu gösteriyor.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA GİZLENMEKTE BAŞARIYLA KAÇTI

Adil Öksüz, yalnızca darbe gecesindeki rolüyle değil, yakalandıktan sonra serbest bırakılıp kayıplara karışmasıyla da Türkiye'nin gündemindeydi. Akıncı Hava Üssü yakınlarında güvenlik güçleri tarafından yakalanan Öksüz, “tarla bakmaya” geldiğini belirtse de mahkemeye sevk edilmişti. Ancak 18 Temmuz 2016'da serbest bırakılmasının ardından kayboldu ve yurt dışına kaçtı.

Cenaze görüntüleri, FETÖ'nün etkisini ve Adil Öksüz'ün örgüt içindeki yerini yeniden gündeme taşıdı. Adil Öksüz'ün cenazeye katılması, soru işaretleri ve tartışmalara yol açtı.