Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

AK Parti'den Netflix'in skandalına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Netflix'te yayımlanacak Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan Rum dizisine tepki gösterdi. 'Bu diziyle kahraman Türk askeri hedef alınamaz' dedi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-01 14:42:59

AK Parti'den Netflix'in skandalına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan ve Türk askerini karalayan bir Rum dizisinin Netflix'te yayımlanacak olmasına tepki gösterdi. Çelik, "Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz" diyerek bu durumu kabul edilemez bulduğunu belirtti.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan bu dizinin, Rum tarafının propagandasını yaptığını vurguladı. "Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu dizinin 20 Eylül'den itibaren bir film platformunda yayımlanacağını duyuran Çelik, bu kararı "skandal" olarak nitelendirdi. AK Parti Sözcüsü, "Kıbrıs Barış Harekatı'nın, barışı ve adaleti hedef alan bu propaganda dizisiyle çarpıtılmasına izin vermeyiz" dedi.

DİZİYİ DURDURMA ÇAĞRISI

Ömer Çelik, bu tür propagandaların barış ve ahenk içinde bir hayat kurmaya çalışan toplumları olumsuz etkilediğini belirterek, "Bu tür girişimlere karşı durmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Netflix'e de bu diziyi yayınlamama çağrısında bulundu.

Haber Ara