Aksaray-Ankara yolunda kan donduran kaza! 6 ölü, çok sayıda yaralı
Aksaray-Ankara karayolunda bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-18 09:57:42

Güncelleme Tarihi: 2024-10-18 10:02:02

Aksaray-Ankara karayolunda bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen korkunç kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. İlk belirlemelere göre, Balıkesir'den Kapadokya'ya yolcu taşıyan otobüs, sürücünün kontrolü kaybetmesiyle bariyerlere çarpıp devrildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZANIN DETAYLARI

Kaza, sabah saat 07.00 sıralarında, Aksaray-Ankara kara yolunun 25'inci kilometresinde, Acıpınar köyü yakınlarında meydana geldi. Nurhan Hazer (55) yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, Balıkesir'den Nevşehir Kapadokya bölgesine gitmekteydi. Ancak araç sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu otobüs, bariyerlere çarparak 90 metre sürüklendi ve devrildi.

Kaza sırasında otobüste 41 yolcu, 1 rehber ve 2 şoför bulunuyordu. 6 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için hastanenin morguna götürüldü.

VALİDEN AÇIKLAMA

Kaza sonrası Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve şunları belirtti: “Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan tur otobüsümüz, Acıpınar mevkisinde devrilerek büyük bir trafik kazasına neden oldu. Maalesef 6 vatandaşımızı kaybettik, yaralılarımızın tedavisi devam ediyor. Olayla ilgili soruşturmamız en titiz şekilde sürecek.”

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, kazanın ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti. Tunç, “Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum,” dedi.

OTOBÜS SOLLAYIP KONTROLÜ KAYBETTİ

Kazaya tanık olan bir başka sürücü Mehmet Tayiroğlu, otobüsün kendisini solladığını belirtti ve şunları söyledi: “Otobüs beni solladıktan sonra sağa sola savrulmaya başladı. Şoförün uyuduğunu düşündüm. Selektör yapıp korna çaldım ama yetişemedim. Bariyerlere çarpıp devrildi.”

Yolculardan Ramazan Durmuş ise, “Uyuyordum. Kemerim bağlıydı. Arabanın devrildiğini fark ettim,” dedi.