Dolar

34,2528

Euro

37,6185

Altın

2.927,58

Bist

9.174,03

Ankara'nın göbeğinde 'hilafet' sloganları

Hizb-ut Tahrir Türkiye hareketinin yayın organı Köklü Değişim, dün Ankara Ulus Meydanı'nda ve 5 ilde Aksa Tufanı'nın 1. Yıldönümünü münasebetiyle '1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi' başlıklı basın açıklaması ve yürüyüşler düzenledi. Düzenlenen gösteride Hilafet sloganları atılması dikkat çekti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-07 12:15:18

Hareketin yayın organı olan dergide gösteriye ilişkin bir haber ve “‘İsrail' Sorunu ve Filistin'in Kurtuluşu İçin 10 Maddeden Oluşan Çözüm Önerileri” paylaşıldı:

Köklü Değişim, “1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi” başlığıyla 4-6 Ekim tarihlerinde Türkiye çapında 15 ilde 16 noktada işgal ve soykırıma dur demek için meydanlara ineceğini, yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Bu kapsamda Cuma günü Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Şanlıurfa/Siverek, Van, Bitlis/Tatvan, Düzce, Konya, Aksaray ve Karaman'da Cuma namazı sonrası yürüyüşler düzenlendi ve “1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi” başlıklı ortak basın metninin okunduğu basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Bugün (6 Ekim Pazar) ise başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Gaziantep, Aydın, Adana ve İzmir'de basın açıklamaları ve yürüyüşler düzenlendi.

Ankara'da Hacıbayram-ı Veli Camii'nde kılınan İkindi namazı sonrası tekbirlerle Ulus Meydanı'na yüründü.

Basın açıklamasında, 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'deki mücahidlerin başlattığı Aksa Tufanı Harekatı'nın önemine değinildi. ‘Yahudi varlığının kâğıttan kaplan olduğu, İslam ümmetinin cihat ve direniş ruhunu hep canlı tutan bir ümmet olduğu, işbirlikçi rejimlerin ihaneti ile “İsrail”e verilen yenilmezlik unvanı ve sahte imajının çizildiği' vurgulandı.

Meydanda toplanan ve ellerinde Tevhid bayrakları bulunan Müslümanlar sık sık “Ordular Aksa'ya, Mehmetçik Gazze'ye” sloganları atarak okunan basın açıklamasını destek verdi.

”Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak biz geçen bu bir yılda Gazzeli kardeşlerimize destek olmak için 8 Ekim'den başlayarak 218 Basın açıklaması ve yürüyüş, 70 Konferans ve panel düzenledik” bilgisi paylaşıldıktan sonra “‘İsrail' Sorunu ve Filistin'in Kurtuluşu İçin 10 Maddeden Oluşan Çözüm Önerileri” sıralandı:

1. Filistin, İslam Toprağıdır ve Mescid-i Aksa Ümmetin Mukaddes Değeridir.

2. “Filistin Sorunu” Yoktur, Gaspçı ve İşgalci Yahudi Varlığı “İsrail Sorunu” Vardır.

3. Yahudi Varlığı ile Hiçbir Siyasi, Askerî, Ekonomik, Diplomatik İlişki Kurulamaz.

4. Normalleşme Projesi, Yahudi Varlığı İçin Meşruiyet, Filistin İçin İhanettir.

5. “İsrail”e Yönelik Tüm Saldırılar, Yurt Savunması, Meşru Müdafaa ve Şer'an Cihattır.

6. Gazze veya Batı Şeria'yı Boşaltmaya Çalışmak, Yahudi Varlığının İşgalci ve Yayılmacı Politikasına Hizmettir.

7. İki Devletli Çözüm, Garantörlük ve Diğer “Barış” Girişimleri Amerikan Planlarıdır.

8. “İsrail” Sorunu, Kurulmasını Sağlayan Birleşmiş Milletlere Başvurarak Asla Çözülemez.

9. Yahudi Varlığının Saldırganlığını ve Vahşetini Durdurmanın Tek Yolu Müslüman Orduları Harekete Geçirmektir.

10. “İsrail” Sorununun Köklü Çözümü, Ümmetin Vahdetini Sağlayacak Râşidî Hilâfet Devleti'nin Yeniden Kurulmasıdır."

SON VİDEO HABER

Ankara'nın göbeğinde 'hilafet' sloganları

Haber Ara