Araç Belediyesi’nde torpil iddiası gündemi salladı
CHP, Araç Belediyesi’nde liyakatsiz bir işe alım yapıldığını ve Başkan Yazkan’ın yeğeninin masa başında çalıştırıldığını iddia etti. Hak arayan gençler tepki gösteriyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-09 10:15:10

Güncelleme Tarihi: 2024-10-09 10:17:17

Cumhuriyet Halk Partisi Araç İlçe Başkanlığı, Araç Belediyesi'nde liyakat dışı bir alım yapıldığını iddia etti. İddialara göre Belediye Başkanı Süleyman Yazkan'ın yeğeni, çöp toplama elemanı olarak işe alınmasına rağmen masa başı görevde çalıştırılıyor.

CHP'DEN LİYAKATSİZLİK İDDİASI

CHP Araç İlçe Başkanı İrem Yasemin Savaş, Araç Belediyesi'ne alınan işçiler arasında Belediye Başkanı'nın yeğeninin de yer aldığını ve bu kişinin çöp toplama işinde değil, masa başında çalıştığını belirtti. Savaş, "Bu liyakatsiz alım, hak arayan gençlerimizin emeklerine saygısızlık," ifadelerini kullandı.

“HAKSIZLIKLAR CEZASIZ KALMAYACAK”

Savaş, açıklamasında "Yapılan bu haksızlık kimsenin yanına kalmayacak. İş arayan gençlerimiz ve emekçilerin, yapılan adaletsizliklere karşı en güzel cevabı vereceğinden eminiz" dedi. Belediye Başkanı'nın yeğeninin, mülakatta 36 adayın önüne geçtiği ve çöp toplama yerine masa başında işe başladığı iddiaları kamuoyunda tepki çekti.

MÜLAKATTA 36 ADAYI GEÇTİ

Açıklamada, mülakata katılan 36 işçi adayının geride bırakıldığı ve belediye başkanının yeğeninin bu süreçte kayırıldığı iddiası gündeme getirildi. Savaş, bu haksızlıkların peşini bırakmayacaklarını ve Araç halkının adalet arayışında olduğunu belirtti.

Kaynak: tosyahaber37.com