Dolar

34,2620

Euro

37,6246

Altın

2.881,23

Bist

9.044,89

'Azerbaycan’la iki devlet bir milletiz ama, Azeriler İsrail’e üs veren tek devlet'

Araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, Rize'de İsrail destekçisi BurgerKing firmasının önünde açılışa katılan AK Parti mensuplarını eleştirdi. Dilipak, Azerbaycan-İsrail ilişkilerindeki derinliğe de dikkat çekti.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-08 18:55:43

'Azerbaycan’la iki devlet bir milletiz ama, Azeriler İsrail’e üs veren tek devlet'

Habervaktim sitesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bölgedeki son gelişmelere ilişkin kaleme aldığı yazısında Rize'de tepki çeken BurgerKing açılışını eleştirirken Azerbaycan-İsrail ilişkilerini değerlendirdi.

"RUSYA, TALİBAN'I NATO LİSTESİNDEN ÇIKARDI"

NATO'da, ABD ile beraberiz, AB'ye üye olmak istiyoruz, ama AB'ye üye olan Kıbrıs Rum kesimini tanımıyoruz. Azerbaycan'la iki devlet bir milletiz ama, Azeriler İsrail'e üs veren dünyada tek devlet. Rusya ile dostuz ama Rusya Taliban'ı terör örgütü listesinden çıkarttı. Küreselciler ulusalcılara karşı. Biz NATO'nun sadık bir müttefiki olarak, batının refah ve güvenliği için “ucuz asker” olurken, batının sıçrama tahtası, tatbikat üssü, savaş paratöneri, tarassut kulesi, vekalet savaşları için operasyon alanı olarak yarım asırdır nöbetteyiz.

BRICS ÜYELİĞİ

Ulusal olarak NATO'dayız, Laik bir Cumhuriyetiz. Küresel safta, iki devlet, bir millet olarak İsrail'in işgalcisi olduğu kendi ülke sınırları dışında askeri üssü bulunan Azerbaycan ile bareber En büyük Azeri nüfusunun yaşadığı Şii İran'a karşıyız. Sünni ve Sufi geleneğe sahip bir ülkeyiz ama, sufizmi şirk kabul eden Vehhabi ülkeleri ile şimdilerde tekrar dost oluverdik. Hindistan Türklere ve Müslümanlara yapmadığını bırakmıyor. İsrail'le dost olan Hind yönetimi ile İran'la birlikte ortak ideallerimiz için BRİCS'te birlikte olacağız.

Bakalım Rusya'da kim kimle beraber olacak. Rusya İran'la birlik olunca, ABD, İngiltere, Fransa, PYD'yi bırakıp bize destek verecek mi? O zaman biz de, ulusal çıkarlarımız ve güvenliğimiz için Gazze'yi bırakıp tekrar İsrail'le dost mu olacağız. Ya da İran İsrail'le anlaşır, biz Rusya ile birlikte ABD'ye mi kafa tutarız. Olmaz olmaz demeyin, bu dünyada bu gidişle her şey mümkün!

RİZE'DE BURGER KİNG AÇILIŞI

Sahi bu denklemde, her yerde bu İsrail'e destek veren firmalar ve ürünleri boykot edilirken, Erdoğan'ın şehrinde, AKP'li(!?) eski milletvekili, 3 belediye başkanı, Ticaret Odası başkanı, iş adamları Rize'de Burger King'in açılışına katılıyorlar. Bu törende bu durumu protesto eden bir akademisyeni, törene katılanlar ve King'in çalışanları dövüyorlar. Sahi Rize bu mu, bunlar mı Rizeli, Bu firmalar kendi ülkelerinde bile boykot edilirken Rize'de nasıl oluyor bu işler. Bu işletmenin işletmecileri sahi ezan okununca camiye gidiyorlar mı? Namaz kılarken okunan ayetlerin manasını biliyorlar mı? Sahi, bu olaylardan sonra Rizeliler buraya köfte yemeye gidecekler mi?

Birileri gidecektir. Ama bu akılsızca yapılan iş'den sonra birçok Rize'li o sokaktan bile geçmek istemeyecektir. Biz Bakü'deki Savunma Sanayi Fuarı'nda Azerbaycan-İsrail işbirliğini taçlandıran Savunma Fuarı'nda, ana sponsor olarak bizimkiler ve İsrail birlikte sahneye çıktıktan sonra her şey mümkün..

SON VİDEO HABER

Erdoğan'dan 'Yıl 2040, soykırımın 16. Yıldönümü' paylaşımı

Haber Ara